Κυκλάδες - Νάξος: Προκρατήσεις για το τριήμερο της Παναγίας στο 98%, στα 982 ευρώ το κόστος (!!!)

Πάρος - Λιμάνι

«Βουλιάζουν» τα νησιά αλλά και δημοφιλείς ηπειρωτικοί προορισμοί για τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς οι προκρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο φτάνουν έως και το 100%.

Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA, η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά. Ενώ, έως τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης κατά 232% για τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

«Τη φετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι 1,4 δισ. € έσοδα γεγονός που αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και της συμμετοχής του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων», τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Εντυπωσιακές οι κρατήσεις για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζονταν το 100% σε τέσσερις νησιωτικούς προορισμούς, ενώ το σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών κυμαίνονται από 95% έως 99%.

Ανάλογη εικόνα και στους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με πρωταγωνιστή την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες καθώς και τους Βαλκάνιους.

Οι προ-κρατήσεις στη Μύκονο σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 94% για το τριήμερο 13/8-16/8 με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων ακινήτων (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων να αγγίζουν τα 3.536. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις σε ακίνητο 80τμ στη Χώρα ξεκινά από 1.736€.

Στη Σαντορίνη οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 98% με τη συνολική δυναμικότητα του νησιού σε αυτοτελείς κατοικίες (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αριθμούν τις 3.6913. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ στα Φηρά για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 1.642€.

Στην Πάρο οι προ-κρατήσεις, για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 28. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 95τμ στην περιοχή Μάρπησσα, για τετραμελή οικογένεια, ξεκινά από 1.178€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στην Κύθνο και στην Πάτμο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 100% για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Η δυναμικότητα των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας

μίσθωσης είναι, 601, 767, 240 και 276 αντίστοιχα

.

Μάχη για ένα δωμάτιο στα νησιά των Κυκλάδων

Η Νάξος το φετινό καλοκαίρι κερδίζει τις εντυπώσεις στις Κυκλάδες. Η κινητικότητα καθημερινά είναι αυξητική, ενώ από πολύ νωρίς κατέγραψε εντυπωσιακές πληρότητες. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στο «λογικό» για τα φετινά δεδομένα κόστος διαμονής, αλλά και του προσιτού κόστους διατροφής σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 2.239 κατοικίες. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις, το χρονικό διάστημα 13/8/-16/8, σε κατοικία 90τμ ξεκινά από 982€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 99%.

Στη Σύρο, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100τμ για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 729€. Η δυναμική του νησιού στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αγγίζει τα 717 ακίνητα, ενώ οι προ-κρατήσεις για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8 αγγίζουν το 98%.

Το 99% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στην Άνδρο για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου με τη δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων να αριθμεί 782 ακίνητα. Στην περιοχή Άγιος Πέτρος, κατοικία 150τμ μισθώνεται προς 912€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στην Τήνο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με την AirDNA, αριθμεί τα 1.178 ακίνητα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 16. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 55τμ στη Χώρα αγγίζει τα 1.170€.

Η Αίγινα και η Κέα το φετινό καλοκαίρι μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Στην Αίγινα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 540€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 97%. Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 504 ακίνητα ενώ η Κέα 590. Στη Κέα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 99% με μόλις 4 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας με 2 υπνοδωμάτια στη περιοχή Βουρκάρι κοστίζει 909€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News