Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες - Νάξος: Προκρατήσεις για το τριήμερο της Παναγίας στο 98%, στα...

Κυκλάδες – Νάξος: Προκρατήσεις για το τριήμερο της Παναγίας στο 98%, στα 982 ευρώ το κόστος (!!!)

|

Ουτε καρφίτσα δεν θα πέσει το τριήμερο της Παναγίας στα νησιά των Κυκλάδων – Μίνιμουμ πληρότητας στο 94%, (βλ Μύκονος) στα 982 ευρώ το κόστος για τρεις ημέρες στη Νάξο  

«Βουλιάζουν» τα νησιά αλλά και δημοφιλείς ηπειρωτικοί προορισμοί για τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς οι προκρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο φτάνουν έως και το 100%.

Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA, η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά. Ενώ, έως τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης κατά 232% για τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

«Τη φετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι 1,4 δισ. € έσοδα γεγονός που αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και της συμμετοχής του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων», τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Εντυπωσιακές οι κρατήσεις για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζονταν το 100% σε τέσσερις νησιωτικούς προορισμούς, ενώ το σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών κυμαίνονται από 95% έως 99%.

Ανάλογη εικόνα και στους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με πρωταγωνιστή την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες καθώς και τους Βαλκάνιους.

Οι προ-κρατήσεις στη Μύκονο σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 94% για το τριήμερο 13/8-16/8 με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων ακινήτων (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων να αγγίζουν τα 3.536. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις σε ακίνητο 80τμ στη Χώρα ξεκινά από 1.736€.

Στη Σαντορίνη οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 98% με τη συνολική δυναμικότητα του νησιού σε αυτοτελείς κατοικίες (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αριθμούν τις 3.6913. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ στα Φηρά για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 1.642€.

Στην Πάρο οι προ-κρατήσεις, για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 28. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 95τμ στην περιοχή Μάρπησσα, για τετραμελή οικογένεια, ξεκινά από 1.178€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στην Κύθνο και στην Πάτμο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 100% για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Η δυναμικότητα των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας

μίσθωσης είναι, 601, 767, 240 και 276 αντίστοιχα

.

Μάχη για ένα δωμάτιο στα νησιά των Κυκλάδων

Η Νάξος το φετινό καλοκαίρι κερδίζει τις εντυπώσεις στις Κυκλάδες. Η κινητικότητα καθημερινά είναι αυξητική, ενώ από πολύ νωρίς κατέγραψε εντυπωσιακές πληρότητες. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στο «λογικό» για τα φετινά δεδομένα κόστος διαμονής, αλλά και του προσιτού κόστους διατροφής σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 2.239 κατοικίες. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις, το χρονικό διάστημα 13/8/-16/8, σε κατοικία 90τμ ξεκινά από 982€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 99%.

Στη Σύρο, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100τμ για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 729€. Η δυναμική του νησιού στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αγγίζει τα 717 ακίνητα, ενώ οι προ-κρατήσεις για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8 αγγίζουν το 98%.

Το 99% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στην Άνδρο για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου με τη δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων να αριθμεί 782 ακίνητα. Στην περιοχή Άγιος Πέτρος, κατοικία 150τμ μισθώνεται προς 912€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στην Τήνο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με την AirDNA, αριθμεί τα 1.178 ακίνητα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 16. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 55τμ στη Χώρα αγγίζει τα 1.170€.

Η Αίγινα και η Κέα το φετινό καλοκαίρι μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Στην Αίγινα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 540€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 97%. Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 504 ακίνητα ενώ η Κέα 590. Στη Κέα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 99% με μόλις 4 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας με 2 υπνοδωμάτια στη περιοχή Βουρκάρι κοστίζει 909€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Πηγή:iefimerida.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες