Κυκλάδες: Το πανέμορφο "Ασημένιο φεγγάρι" γέμισε το λιμάνι της Σύρου

Ποδαρικό στη Σύρο και έναρξη της τουριστικής περιόδου σε επίπεδο κρουαζιέρας για το 2021…  Και τι ποδαρικό αλήθεια; Στο λιμάνι της Ερμούπολης το πρωί του Σαββάτου (19 Ιουνίου) βρίσκεται το νεότευκτο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Silver Moon", το πρώτο που προσέγγισε την «αρχόντισσα των Κυκλάδων» μετά από σχεδόν οκτώ ώρες ταξιδιού από τον Πειραιά…. 

Οι περίπου 500 επιβάτες βγήκαν στη πόλη ενώ υπήρξαν και μίνι περιηγήσεις τόσο εντός όσο κι εκτός της πόλης με δεδομένο ότι το κρουαζιερόπλοιο είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 11 το βράδυ …

Το «Ασημένιο Φεγγάρι» ανήκει στην SilverSea Cruises και είναι νεότευκτο αφού έχει κατασκευαστεί το 2020 στα ναυπηγεία Fincantieri της Ιταλίας. Είναι το νεότερο και μεγαλύτερο πλοίο για την εταιρεία του. Έχει μήκος 213 μέτρα και πλάτος 30. Μπορεί να φιλοξενήσει 596 άτομα που εξυπηρετούνται από πλήρωμα περίπου 410 ατόμων. Έχει 8 καταστρώματα επιβατών, ενώ μπορεί να πλεύσει με ταχύτητα 21,5 κόμβων.

Ξεκίνησε χθες Παρασκευή 18 Ιουνίου τις κρουαζιέρες του από τον Πειραιά με σταθμούς νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και το Ισραήλ.  Και το πιο εντυπωσιακό; Φέτος με τέσσερα κρουαζιερόπλοια (μαζί με τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Shadow), αντί ενός τα προηγούμενα χρόνια, θα κάνει home porting στην Ελλάδα η Silversea Cruises με 60 αναχωρήσεις από Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο σχεδιασμός, φέτος, της Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στις luxury κρουαζιέρες, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης, αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την ελληνική κρουαζιέρα. «Η εταιρία δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στη χώρα που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική τα επόμενα χρόνια στις υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι κρουαζιέρες θα φτάσουν ακόμη και τα τέλη Νοεμβρίου στην Ελλάδα…  

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναμένεται να συμπεριλάβει πάνω από 20 νέους προορισμούς στην Ελλάδα, όπως πχ τη Σύρο, εκτός από τα συνηθισμένα λιμάνια που είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα κλπ.

Όπως αναφέρεται, επίσης, η SilverSeas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορονοϊό, ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα αμερικάνικα πρωτόκολλα, ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας.

Επίσης, το πλήρωμα και οι επισκέπτες που εμβολιάσθηκαν θα πρέπει να έχουν και αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ θα κάνουν και self test πριν την επιβίβαση στο πλοίο.

Στο πλοίο όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα θα φοράνε μάσκες, θα τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις, ενώ βέβαια και το πλοίο θα λειτουργεί με το 75% της συνολικής χωρητικότητας.

Επιπλέον, στις εκδρομές θα τηρηθεί το σχέδιο της bubble shorex και με βάση την κατάσταση στα νησιά σε μεταγενέστερο στάδιο μπορεί να επιτραπούν οι ελεύθερες αποβιβάσεις στα λιμάνια.

Σημειώνεται ότι η Silversea Cruises εξειδικεύεται στις Ultra Luxury κρουαζιέρες και ανήκει στον Όμιλο της Royal Caribbean. Διαθέτει 10 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας και «πιάνει» 900 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Μαραγκό (aigaionews.gr) για τις φωτογραφίες από το κρουαζιερόπλοιο στη Σύρο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News