Κυκλάδες - Πάρος: Θετικός ο πρώτος απολογισμός για το φετινό καλοκαίρι

Κυκλάδες - Πάρος

Δυναμικά επανακάμπτει ο τουρισμός στην Πάρο με την τουριστική περίοδο να συνεχίζεται με προοπτική έως τα τέλη Οκτωβρίου. Το αισιόδοξο μήνυμα έδωσε ο απολογισμός των τριών μηνών του καλοκαιριού με τους αριθμούς να παραμένουν οι αδιάψευστοι μάρτυρες της μεγάλης δημοφιλίας του νησιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έτσι λοιπόν συνολικά, με πλοία και αεροπλάνα, έφθασαν κατά το φετινό καλοκαίρι στην Πάρο 372.487 επισκέπτες και 36.171 Ι.Χ. σε 1382 κατάπλους πλοίων. Το προ διετίας ανθηρό τουριστικά καλοκαίρι του 2019, είχαν φθάσει συνολικά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς, 472.197 επισκέπτες και 36.652 Ι.Χ. σε 2.436 κατάπλους πλοίων.

Αυτό σημαίνει ότι η κατά 21% μείωση σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019 αντιστοιχεί σε 43% λιγότερους κατάπλους της προπέρσυνης χρονιάς και βέβαια είναι κατά πολύ μικρότερη από τον μέσο όρο της μείωσης σε επίπεδο χώρας.

Σε ότι αφορά την κρουαζιέρα, τα νέα είναι επίσης ενθαρρυντικά αφού, ακόμα και το Σεπτέμβριο συνεχίζονται οι αφίξεις πλοίων και μάλιστα luxury προδιαγραφών, γεγονός που αναβαθμίζει ποιοτικά τον τουρισμό σε μια περίοδο συγκυριακά δύσκολη για το συγκεκριμένο είδος θαλάσσιας αναψυχής.

Το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, κατέπλευσε στην πρωτεύουσα της Πάρου το εντυπωσιακό, πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Silver Shadow μεταφέροντας 250 τουρίστες κυρίως Αμερικανούς. Στο πλοίο μήκους 186 μ. και πλάτους 24,80 μ. τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας καθώς είναι εξ΄ολοκλήρου covid – free σε επιβάτες και πλήρωμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News