Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες: Ποιοι είναι οι επισκέπτες σε Σαντορίνη, Μύκονο;

Κυκλάδες: Ποιοι είναι οι επισκέπτες σε Σαντορίνη, Μύκονο;

|

Τα αεροδρόμια αρχίζουν και πάλι να γεμίζουν από κόσμο – Οι προσφορές από τη Ρουμανία για νησιά του Αιγαίου και οι κινήσεις των εταιρειών για όλο και περισσότερες προσεγγίσεις στους προορισμούς – Ποιοι επιλέγουν τις Κυκλάδες

Πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις κινούνται οι κρατήσεις των αεροπορικών εταιρειών για Αθήνα και νησιά, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, λόγω της πανδημίας, με το «Ελ. Βενιζέλος» και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια να φέρνουν νέα δρομολόγια.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχει μεγάλες προσδοκίες από την αμερικανική αγορά, καθώς πολλές αμερικανικές και όχι μόνο εταιρείες πετούν απευθείας. Ταυτόχρονα, η ανοδική πορεία των διεθνών αφίξεων συνεχίζεται και για τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, αφού οι πρώτες έξι μέρες του Ιουνίου σημειώνουν αύξηση της τάξης του 50% σε σύγκριση με το τελευταίο εξαήμερο του Μαΐου, παρά τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης που λειτουργούν αποτρεπτικά για την κορυφαία «δεξαμενή» τουριστών για τα νησιά του Ν. Αιγαίου.

Η αυξητική τάση στις διεθνείς αφίξεις για Ρόδο, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Fraport, σύμφωνα με τα οποία, από την 1η έως την 6η Ιουνίου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχθηκαν περισσότερες από 150 διεθνείς πτήσεις που μετέφεραν στα νησιά περισσότερους από 40.000 ξένους επισκέπτες.

Αναλυτικά, οι διεθνείς αφίξεις στη Ρόδο ήταν 18.132, στην Κω 9.922, στη Μύκονο 5.559 και στη Σαντορίνη 6.508. Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού, αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Γερμανοί, Γάλλοι και Καταριανοί

Σύμφωνα πάντοτε με τα επίσημα στοιχεία της Fraport, οι Γερμανοί συνεχίζουν και το 2021 την «παράδοση» που τους θέλει κορυφαία αγορά προσέλκυσης τουριστών για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κατέχοντας την πρώτη θέση μεταξύ των αφιχθέντων επιβατών στη Ρόδο και την Κω, με δεύτερους προς το παρόν για τα δύο αυτά νησιά τους Πολωνούς, οι οποίοι συνεχίζουν την αυξητική τάση που παρουσίασαν την περσινή χρονιά.

Αντίστοιχα, για τα διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ελβετοί καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, ενώ η Μύκονος δέχεται και ένα μέρος των επισκεπτών (της τάξης του 10%) από το Κατάρ.

Πακέτα από εταιρείες

Την ίδια ώρα, 17 εβδομαδιαίες πτήσεις σε Αθήνα και τέσσερα νησιά προσφέρει από τη Ρουμανία η ρουμανική αεροπορική εταιρία Blue Air, από την έναρξη του προγράμματος πτήσεων για το καλοκαίρι του 2021, στα τέλη Απριλίου.

Οι ναύλοι για πτήσεις μονής διαδρομής ξεκινούν από 19,99 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και μιας δωρεάν αλλαγής κράτησης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, των 16 ετών λειτουργίας, η εταιρεία λανσάρει απευθείας καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα και δύο φορές την εβδομάδα προς Μπακάου.

Ειδικότερα, οι 17 εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις είναι: Βουκουρέστι – Αθήνα (7 πτήσεις την εβδομάδα), Μπακάου – Αθήνα (2 πτήσεις την εβδομάδα), Βουκουρέστι – Ηράκλειο (2 πτήσεις την εβδομάδα), Βουκουρέστι – Ρόδος (2 πτήσεις την εβδομάδα), Βουκουρέστι – Μύκονος (2 πτήσεις την εβδομάδα), Βουκουρέστι – Ζάκυνθος (2 πτήσεις την εβδομάδα).

Εν τω μεταξύ αεροπορική γέφυρα θα συνδέει, από τις 12 Ιουλίου, το νησί της Ρόδου με την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την αεροπορική εταιρεία WizzΑir. Για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία του νησιού εισάγονται δύο απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή), που θα το συνδέουν με το Αμπού Ντάμπι, μέχρι τουλάχιστον και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Τέλος, την Πάρο προωθεί η Qatar Airways Holidays, η οποία με τακτικές απευθείας πτήσεις προς Μύκονο και Σαντορίνη θα διακινεί ακτοπλοϊκώς τους επιβάτες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Πάρο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021. Το εβδομαδιαίο πακέτο της Qatar περιλαμβάνει πτήσεις μετ’ επιστροφής στο Κατάρ, εισιτήρια ταχύπλοου μεταφορά άφιξης και ειδικές τιμές σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.

Με πληροφορίες από τη σελίδα naftermporiki.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...