Κυκλάδες (Σαντορίνη): Πρεμιέρα της κρουαζιέρας με Celebrity Apex

Το να πεις "πρεμιέρα κρουαζιέρας στη Σαντορίνη" και το ημερολόγιο να δείχνει 20 Ιουνίου μοιάζει με ανέκδοτο. Οχι, όμως στην εποχή της μετά - πανδημίας....  Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο "Celebrity Apex", της εταιρείας Celebrity Cruises, βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Σαντορίνη, που αποτέλεσε το πρώτο σταθμό στο παρθενικό του ταξίδι. Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου από τον Πειραιά και μετά τη Σαντορίνη θα συνεχίσει την κρουαζιέρα στη Μύκονο, τη Λεμεσό της Κύπρου και τη Ρόδο, πριν επιστρέψει στον Πειραιά. Μετά τη Σύρο χθες΄ να και η Σαντορίνη σήμερα.. Οσο για τη Μύκονο; Πρεμιέρα από τις 20 Μαϊου...  

Τι αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας. 

Η Σαντορίνη καλωσορίζει την κρουαζιέρα και χαιρετίζει την ελεύθερη μετακίνηση των επιβατών της στο νησί. Το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Apex στο παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο προσέγγισε ως πρώτο προορισμό τη Σαντορίνη.

Προηγουμένως η εταιρεία με ευγενική της επιστολή, μου ζήτησε την άδεια – ως Δημάρχου - προκειμένου οι επιβάτες του πλοίου να αποβιβασθούν και να μετακινηθούν ελεύθερα μέσα στο νησί μας. Επισημαίνεται ότι τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα του πλοίου είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την στιγμή που η μετακίνηση των επιβατών εντός του νησιού μας θα γινόταν χωρίς περιορισμούς, η απάντησή μου ήταν θετική. Υπενθυμίζεται ότι τόσο το Λιμενικό Ταμείο όσο και οι φορείς του νησιού λειτουργώντας με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια, υιοθέτησαν εγκαίρως την πρόταση μου για επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με όρους αμοιβαίως επωφελείς για το νησί μας και τις εταιρείες.

Στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τόνισα ότι σε μια υγειονομικά ασφαλή Σαντορίνη που με σχέδιο και σοβαρή προσπάθεια δημιουργήσαμε τείχος ανοσίας στην πανδημία δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το σύστημα «bubble» στην κρουαζιέρα, δηλαδή την ελεγχόμενη μετακίνηση των επιβατών εντός του νησιού.

Αυτή μας τη θέση την κοινοποιήσαμε προς όλους, εταιρείες κρουαζιέρας, τουριστικούς φορείς, κυβέρνηση. Φροντίσαμε, σε συνεργασία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη να προωθηθεί η θέση μας αυτή και να γίνει αποδεκτή. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα ότι η αξιοπιστία μας, η συνέπειά μας και η σοβαρότητά μας απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα χαίρονται πλέον ελεύθερα τις απαράμιλλες ομορφιές του νησιού μας και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες των τουριστικών επιχειρήσεων της Σαντορίνης. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας και την αισιοδοξία μου για μια ικανοποιητική τουριστική σεζόν και στον τομέα της κρουαζιέρας.  

 

Να σημειώσουμε ότι το "Celebrity APEX" κατασκευάστηκε το 2020 στα ναυπηγεία Chantiers de l’ Atlantique στο St Nazaire της Γαλλίας είναι κάτι περισσότερο από 300 μέτρα (!!!) και μπορεί να φιλοξενήσεi στην πλήρη χωρητικότητα 3405 επιβάτες ενω το πλήρωμα του αποτελείται από 1.320 άτομα με τους αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής να είναι κυρίως Έλληνες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News