Κυκλάδες: Ταξίδι ζωής για το 2018 μία βόλτα στα νησιά της Ελλάδας

Στα 50 κορυφαία ταξίδια που πρέπει να κάνει κάποιος στη ζωή του περιλαμβάνει το Αιγαίο ο διεθνής τουριστικός οργανισμός Flight Network. Η Ελλάδα, και ειδικότερα ένα οδοιπορικό που περιλαμβάνει την Αθήνα, την Αίγινα, την Υδρα, την Κύθνο, την Κέα, τη Σύρο, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, την Ιο, τη Σίφνο, τη Φολέγανδρο και τελειώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, ψηφίστηκε –από περισσότερους από 500 ειδικευμένους δημοσιογράφους και στελέχη του παγκόσμιου τουρισμού με τους οποίους συνεργάστηκε η Flight Network– στην 9η θέση των πιο μοναδικών ταξιδιών ανά την υφήλιο.

Η έρευνα που ονομάζεται «World’s Best Journeys 2018, περιγράφει μια ειδυλλιακή εικόνα για την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, τις τοπικές παραδόσεις και το φυσικό της κάλλος.  «Ηλιοβασιλέματα, μυθικά ερείπια και καταγάλανα νερά προσελκύουν ταξιδιώτες στα ελληνικά νησιά, όπου γνωρίζουν πάθος, περιπέτεια και πλούσιο πολιτισμό. Επειδή το Αιγαίο είναι η ψυχή της Ελλάδας, είναι ιδανικό να περάσετε τον περισσότερο χρόνο στα νερά του», αναφέρει το World’s Best Journeys που αποτελεί έκδοση με μεγάλη επιρροή στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

«Η εκδρομή σας ξεκινά από την Αθήνα, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια ακμάζουσα πολιτιστική και γαστρονομική σκηνή πριν εγκατασταθείτε σε ένα πανέμορφο ιστιοφόρο. Από εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε τα νεοκλασικά κτίρια της Σύρου, να πάρετε ένα ταξί στο νησί της Υδρας, όπου δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, και στη συνέχεια να επισκεφθείτε τα αρχαία ερείπια της Αίγινας. Χρώματα και αυθεντικότητα θα συναντήσετε στην Κέα, ενώ στην Κύθνο περιμένει η άγρια ομορφιά και η κλασική ελληνική αρχιτεκτονική», συνεχίζει το αφιέρωμα του Flight Network, ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πώλησης διακοπών στη Βόρειο Αμερική και ειδικά στον Καναδά.

 «Πλοηγηθείτε στις διάσημες παραλίες της Μυκόνου και απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα πριν εξερευνήσετε τη ζωή που ξυπνά όταν ο ήλιος κοιμάται. Ανακαλύψτε τον ναό της Δήμητρας, τις απομονωμένες παραλίες και τις απόψεις του όρους Δία στη Νάξο. Κολυμπήστε σε όρμους που θυμίζουν φυσικά γλυπτά από βράχους, εξετάστε την παραδοσιακή ελληνική αγγειοπλαστική και απολαύστε τις τοπικές λιχουδιές, καθώς σταματάτε στα νησιά της Πάρου, της Ιου, της Σίφνου και της Φολεγάνδρου. Η περιπέτεια τελειώνει στην Κρήτη, τη γενέτειρα του Δία, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, και μια περιοχή θαυμάτων με ωραίες αμμουδιές, πολυσύχναστα λιμάνια και τα λαμπερά νερά της Μεσογείου».

Σύμφωνα με το World’s Best Journeys 2018, τα δέκα κορυφαία ταξίδια που πρέπει να κάνει κάποιος στη ζωή του, είναι τα εξής: Εκδρομή στην Ανταρκτική /  Κρουαζιέρα στα νησιά Γκαλαπάγκος /  Ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο στη Ρωσία /  Πεζοπορία στο Μάτσου Πίτσου στο Περού /  Roadtrip στη δυτική ακτή των ΗΠΑ / Ο γύρος της Ισλανδίας με αυτοκίνητο /  Κρουαζιέρα στην Αλάσκα / Η διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα, από τη Νοτιοδυτική Γαλλία στη Βορειοδυτική Ισπανία /  Ταξίδι με το πλοίο στα ελληνικά νησιά και Περιήγηση στις Δαλματικές Ακτές, στην Κροατία

Πληροφορίες και Φωτογραφία από την εφημερίδα "Καθημερινή" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News