Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΛειψοί: Επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας στην Ανοιξη του 2020

Λειψοί: Επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας στην Ανοιξη του 2020

|

Η Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, θα βρίσκεται την Ανοιξη του 2020 στους Λειψούς κι αυτό γιατί θέλει να δει το υπό κατασκευή θαλάσσιο καταφύγιο – Οι επαφές του Δημάρχου Φώτη Μάγγου στη διάρκεια του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μικρών Νήσων που έγινε φέτος στην Ιθάκη 

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ισπανίας κ. Enrique Viguera Rubio είχε ο Δήμαρχος Λειψών κ.Φώτης Μάγγος προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η προεργασία για την οργάνωση του ταξιδιού της Βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας στους Λειψούς, την Άνοιξη του 2020. Ως αποτέλεσμα των συστηματικών προσπαθειών και οικολογικών πρωτοβουλιών του Δήμου τα τελευταία χρόνια, η Βασίλισσα Σοφία  έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το υπό κατασκευή θαλάσσιο καταφύγιο στο νησί της θεάς Καλυψούς, όσο και για τις περιβαλλοντικές  δράσεις.

Με αφετηρία την Ιθάκη, εξάλλου, ο κ.Μάγγος είχε ένα πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων νευραλγικής σημασίας που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.  Στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων που πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη μεταξύ 4-6 Οκτωβρίου, ο κ. Μάγγος είχε τη δυνατότητα να αναλύσει καίρια ζητήματα παιδείας, υγείας και βιώσιμης ανάπτυξης και να τονίσει την ανάγκη ένωσης δυνάμεων των μικρών νησιών για την επίτευξη μελλοντικών στόχων και την επίλυση πρακτικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες. Στη διάρκεια του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Λειψών επιδίωξε και πραγματοποίησε εποικοδομητικές επαφές με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάννα Καλογήρου και την Πρόεδρο του ΕΟΤ, κυρία Άντζελα Γκερέκου. 

Η υγεία βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής. Αυτό άλλωστε διεφάνη και στις συναντήσεις που ακολούθησαν στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο, όπου τέθηκαν συγκεκριμένα θέματα. Προκειμένου  να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών, απαιτείται ειδικευμένος μόνιμος γενικός ιατρός ή παθολόγος καθώς και ένας αγροτικός ιατρός. Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα για  έναν οπλίτη αγροτικό ιατρό και προπάντων για την ταχύτατη ανταπόκριση στο αίτημα  της παροχής οικονομικών κινήτρων στους γενικούς ιατρούς ή παθολόγους, προκειμένου να μη κηρύσσονται άγονες οι προκηρύξεις θέσεων για την κάλυψη των κενών. Μια άλλη σημαντική πτυχή που αναλύθηκε από το Δήμαρχο Λειψών ήταν η ανάγκη για την αναθεώρηση των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης τον επειγόντων περιστατικών από το ΕΚΑΒ λαμβάνοντας υπόψη αφενός, τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η νησιωτικότητα ειδικά στα πολύ μικρά νησιά και αφετέρου, τη δυσαναλογία του  χρόνου  της ολοκλήρωσης των διαδικασιών διακομιδής σε σύγκριση με τον χρόνο μεταφοράς του ασθενούς. 

Ανάλογης πρωταρχικής σημασίας ήταν η συνάντηση του κ. Μάγγου με την Υφυπουργό Παιδείας, κυρία Σοφία Ζαχαράκη. Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος αφορούσαν στην πλήρωση των κενών στα σχολεία των ακριτικών νησιών, την επαναφορά της διπλής μοριοδότησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα απομακρυσμένα νησιά των δυσπρόσιτων περιοχών και την επέκταση του κριτηρίου της εντοπιότητας και στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στις δυσπρόσιτες περιοχές, όπως ισχύει σε όλους τους δημόσιους φορείς και τους κλάδους των επιστημόνων. 

Το πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων του κ Μάγγου ολοκληρώθηκε με τον βασικό άξονα του Τουρισμού, τη «βαριά βιομηχανία» του νησιού και της Ελλάδας γενικότερα.  Στο υπουργείο Τουρισμού, ο Δήμαρχος συνάντησε τον Υφυπουργό κ Μάνο Κόνσολα, με τον οποίο συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί, η κατασκευή οργανωμένης μαρίνας αλλά και η έμφαση στην προβολή των μικρών νησιών ξεχωριστά στις καμπάνιες του ΕΟΤ, με δεδομένο πως τα μικρά νησιά αποτελούν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και για τον λόγο αυτό καθίσταται επιτακτική η αξιοποίηση τους. 

«Οι Λειψοί είναι ένας μικρός νησιωτικός Δήμος που έχει διαπρέψει τα τελευταία χρόνια σε πολλούς τομείς, κάνοντας γνωστή την Ελλάδα διεθνώς όπως άλλωστε αποδεικνύεται στην πράξη. Είμαστε σε θέση να διεκδικούμε σημαντικά έργα και να αξιώνουμε την επίλυση προβλημάτων με ένα και μόνο στόχο. Τη βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη Λειψών και την ανάπτυξη του ιδιαίτερου αυτού Τουριστικού προορισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών μετά το τέλος του παραγωγικού ταξιδιού του. 

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες