Μ. Βρετανία: Σε "πράσινη" λίστα Σέριφος, Σαντορίνη και Τήνος, "κόκκινη" η Μύκονος

Σέριφος από ψηλά photo credit... δήμος Σερίφου

Στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης επιστρέφουν πέντε ελληνικά νησιά, τα οποία είχαν προστεθεί στη λίστα των περιοχών οι αφίξεις από τις οποίες χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στην Αγγλία.

Πρόκειται για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα όποιος ταξιδεύει προς την Αγγλία από αυτά τα νησιά δε θα χρειάζεται πλέον να μπαίνει σε απομόνωση.

Κίνηση πάντως που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις κυρίως από τα νησιά Σέριφος και Τήνος που δεν είχαν καμία επαφή με διεθνή αεροδρόμιο, οπότε δεν είχαν απευθείας πτήσεις και είχαν κάνει επίσημες διαμαρτυρίες στο αρμόδιο υπουργείο της Μεγάλης Βρετανίας για το άδικο της απόφασης... Μάλιστα, είχαμε και ειρωνικές απαντήσεις από τους αιρετούς των δύο νησιών και δη της Σερίφου που ευχαριστούσαν τους Βρετανούς για το .. διεθνές αεροδρόμιο στο νησί τους..

Κίνηση των βρετανών (στις 7 Σεπτεμβρίου) που είχε λειτουργήσει ως ...χαστούκι για τον τουρισμό στα νησιά αυτά... 

Εκτός λίστας «ταξιδιωτικών διαδρόμων» της Αγγλίας παραμένουν η Κρήτη και η Μύκονος, δηλαδή παραμένει η υποχρέωση καραντίνας για τις αφίξεις από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση καραντίνας υπάρχει στη Σκωτία για αφίξεις από οπουδήποτε στην Ελλάδα, ενώ στην Ουαλία υποχρέωση απομόνωσης έχουν οι αφίξεις από τα προαναφερθέντα επτά νησιά συν την Πάρο και την Αντίπαρο.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News