Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΜας "κρατούν" Γερμανοί και Αγγλοι

Μας “κρατούν” Γερμανοί και Αγγλοι

|

Η ιστοσελίδα money-tourism.gr παρουσιάζει ανά χώρα, αγορά και t.o την κατάσταση στην ελληνική αγορά που δείχνει οριακή άνοδο 

«Σαφάρι» αναζήτησης προσφορών και επέκτασης των τιμών για early booking, που έληξαν ή λήγουν στις αμέσως επόμενες ημέρες, έχουν ξεκινήσει οι tour operators που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι το άσχημο κλίμα που υπάρχει στην χώρα, λόγω της πολιτικής ρευστότητας και του προσφυγικού. 
Το money-tourism.gr, … πιστό στις παραδόσεις του, σας παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα τα τελευταία νέα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Μεσόγειο, έχοντας συνομιλήσει πρωτογενώς με κορυφαίους εκπροσώπους των μεγάλων tour operators.

Η κατάσταση σε τίτλους:

  • Ισπανία: Αύξηση για το 2016 σε ποσοστό που θα ξεπεράσει το 20% (!!!)
  • Τουρκία: Μείωση για το 2016 που υπό τις καλύτερες συνθήκες θα κυμανθεί στο 30%
  • Ελλάδα: Αύξηση με τις σημερινές συνθήκες 2,5 έως 3%.
  • Κύπρος: Αύξηση 15%
  • Βουλγαρία: Αύξηση 15%

Τα στοιχεία αυτά αφορούν στον όμιλο της TUI.
Στο διάγραμμα που ακολουθεί βλέπετε τις κρατήσεις του DER TOURISTIK, μήνα μήνα και με συγκρίσεις με τα τρία προηγούμενα χρόνια, ανά ελληνικό προορισμό.
Όλες οι αγορές, πλην της Κρήτης, είναι «κάτω» σε σύγκριση με την αντίστοιχη σύγκριση των μηνών του 2015.der_touristikV/ksd_copyright                                                                                                     

Ακόμη στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εικόνα των κρατήσεων σε 4 μεγάλα ελληνικά νησιά, από τον tour operator Kartago, του Rewe Group.
Ειδικά η εικόνα της Κω είναι εξαιρετικά απογοητευτική, ενώ η Κρήτη είναι ο μοναδικός προορισμός που εμφανίζει σαφή αύξηση.

Οι επιμέρους αγορές

Στις επιμέρους αγορές για την Ελλάδα η εικόνα συνεχίζει να είναι πολύ άσχημη στην Ολλανδία, με την πτώση να ξεπερνά το 30%, ενώαναπάντεχη πτώση της τάξης του 5% εμφανίζει και η βελγική αγορά. Η πιο δυσάρεστη έκπληξη είναι η Αυστρία (σ.σ. βοηθάει το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα δυστυχώς), όπου παρατηρείται ισχυρή πτώση για την Ελλάδα, σε ισχυρό διψήφιο ποσοστό.
Σημειώνεται ότι στην  Αυστρία παραδοσιακά η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή διακοπών (!!!).
Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στις κρατήσεις και στην γαλλική αγορά, η οποία όμως κρατά όλα τα διαθέσιμα δωμάτια και δεν απελευθερώνει δωμάτια που ζητούν οι Έλληνες ξενοδόχοι.
Οι Άγγλοι -ευτυχώς- συνεχίζουν καλά…

Οι Γερμανοί δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα

Μία ακόμη χρονιά ανόδου αναμένεται να είναι η φετινή για τον ελληνικό τουρισμό, με τις κρατήσεις από τη γερμανική αγορά να σημειώνουν νέα, έστω και περιορισμένη μέχρι στιγμής, άνοδο και τους κορυφαίους γερμανικούς τουριστικούς πράκτορες να αυξάνουν τη διαθεσιμότητά τους, προσθέτοντας νέους ελληνικούς προορισμούς στα προγράμματά τους για το καλοκαίρι του 2016.

Το 2015, η Ελλάδα κατέρριψε τις ανησυχίες σχετικά με την οικονομική κρίση και μια πιθανή έξοδό της από την Ευρωζώνη, ενώ ακόμη και η ένταση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα δεν κατάφερε να ανακόψει την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και έτσι η χώρα έζησε μία ακόμη χρονιά ρεκόρ. Περίπου 2,6 εκατομμύρια Γερμανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρυσι, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
rodos-palladium-rh_3522054b

Φέτος η χώρα παρουσιάζει, μέχρι στιγμής, μια μικρή αύξηση της τάξης του 1-2% στις γερμανικές κρατήσεις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε., Ανδρέας Ανδρεάδης στο πρακτορείο ειδήσεων DPA, και θα μπορούσε να καλωσορίσει περίπου 2,8 εκατομμύρια Γερμανούς συνολικά λόγω της αναμενόμενης αύξησης των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής και της χωρητικότητας των αεροπορικών εταιριών.
Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής προορισμός, όπως η Ισπανία ή η Ιταλία, παρά τις απεργίες, την πολιτική αναταραχή και τον μεγάλο αριθμό προσφύγων. «Μόνο τα νησιά κοντά στην Τουρκία, όπως η Λέσβος ή η Κως επηρεάζονται από τους πρόσφυγες, και το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την καθιέρωση των λεγόμενων hotspots για την καταγραφή των προσφύγων», είπε ο κ. Ανδρεάδης.

Όπως γράφει το fvw την αύξηση των κρατήσεων επιβεβαίωσε και ο κ. Μ. Καραβάς, ιδιοκτήτης του εξειδικευμένου για την Ελλάδα τουριστικού πράκτορα Attika Reisen, ο οποίος είπε πως οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά από μια επιβράδυνση το περασμένο φθινόπωρο, δηλώνοντας ότι «υπάρχει αισιοδοξία».
Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι γερμανικοί τουριστικοί πράκτορες έχουν αυξημένη διαθεσιμότητα για την Ελλάδα το τρέχον έτος, με την προσδοκία της αύξησης των κρατήσεων, καθώς οι πελάτες τους στρέφονται μακριά από ανασφαλείς προορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, η TUI έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της κατά 30%, εγκαινιάζει το brand «Family Life» με τέσσερα ξενοδοχεία στην Κω, τη Ρόδο και την Κρήτη και έχει προσθέσει μικρότερα νησιά όπως η Σάμος, η Κάρπαθος και η Ζάκυνθος στο πρόγραμμά της.
Tις διαθεσιμότητές της προς την Ελλάδα έχει αυξήσει κατά 15% και η FTI, δημιουργώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα που είχε ποτέ για τη χώρα μας, συμπεριλαμβάνοντας το πρώτο Labranda ξενοδοχείο της εδώ.

Η Alltours έχει προσθέσει 40 περισσότερα ξενοδοχεία με τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα ως νέους προορισμούς, ενώ η Attika Reisen έχει 37 νέες επιλογές διαμονής, προσθέτει παράλληλα τη Σκύρο και τη Λήμνο.
Επώνυμα ξενοδοχεία είναι επίσης μέρος της επέκτασης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων. Ο Thomas Cook, για παράδειγμα, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του «Casa Cook» στη Ρόδο φέτος, ενώ η DER Touristik έχει δύο νέα ξενοδοχεία Cooee στην Κρήτη.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές πακέτου έχουν αυξηθεί κατά περίπου 3-4%, καθώς υπήρξαν φορολογικές αυξήσεις σε ορισμένα νησιά. Μιλώντας σχετικά η διευθύντρια προϊόντων της Thomas Cook, Daniela Köhler τόνισε: «Μέσα από εντατικές συζητήσεις με τους ξενοδόχους αντισταθμίσαμε τις επιπτώσεις της αύξησης του φόρου. Έτσι, οι τιμές αυξάνονται μόνο κατά 2%».
Υπενθυμίζεται ότι, το 2015, η TUI αύξησε τις κρατήσεις για την Ελλάδα κατά 6% και η Alltours κατά 10%, ο Thomas Cook είχε καλές πωλήσεις, ενώ η DER Touristik και η FTI είχαν χαμηλή ανάπτυξη.

Πηγή: money-tourism.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

Σίφνος: Το “Αρτεμις” νικήθηκε από τη Σοροκάδα, το “Ανεμος” κατάφερε και έδεσε (video)

Τρίτη 23 Απριλίου και στο λιμάνι της Σϊφνου με 11 μποφόρ οι ναυτικοί μας τα είδαν.,. όλα. Το "Αρτεμις" δεν τα κατάφερε, το "Ανεμος" μπήκε στο λιμάνι με τη 3η προσπάθεια (video)

Deadpool & Wolverine ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσφέρουν γέλιο και θέαμα (video)

Ράιαν Ρέινολντς και Χιου Τζάκμαν ενώνουν τις δυνάμεις τους στο τρέιλερ της ταινίας - Το φιλμ της Marvel θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου

Αττική: Κίνδυνος να χαθούν οι μέλισσες σε λιγότερο από 20 μέρες (!!!)

Η αντιπυρική περίοδος εξοντώνει τις μέλισσες: «Σε 20 ημέρες δεν θα υπάρχουν μελίσσια στην Αττική»

Αιγαίο: 5αστερες επενδύσεις φέρνουν στην επικαιρότητα τα μικρότερα νησιά

Πως οι μεγάλες επενδύσεις αλλάζουν Κύθνο, Σέριφο Μήλο και Κέα

Κυκλάδες – Αεροδρόμια: Σχεδόν 4.000 άτομα ήρθαν στη Νάξο, Πάρος και Μύκονος μάχονται για τη 2η θέση

Η Σαντορίνη έχει τις περισσότερες κινήσεις το πρώτο δίμηνο του 2024 με βάση την εικόνα των αεροδρομίων - Τι γίνεται στα Δωδεκάνησα

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Ιος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο είναι έτοιμο για κατασκευή

Προεγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στην Ίο

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος