Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΜήλος: Ανακοινώθηκε ίδρυση Ελληνο - Ινδικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου

Μήλος: Ανακοινώθηκε ίδρυση Ελληνο – Ινδικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου

|

Το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (Hellenic-Indian Business Council HIBC) είναι γεγονός και η Μήλος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο – Σκοποί της δημιουργίας του, επόμενες κινήσεις 

Την ίδρυση φορέα ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας ανήγγειλαν  40 περίπου εκπρόσωποι εταιριών που είτε δραστηριοποιούνται είτε επιθυμούν τη σύναψη επαγγελματικών σχέσεων στις δύο χώρες.

Το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (Hellenic-Indian Business Council HIBC) αποτελεί μια πλήρως αυτόνομη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, που θα λειτουργεί για την συνεχή βελτίωση των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων βάσει των οικονομικών και εμπορικών εξελίξεων και βεβαίως για την προώθηση των επαγγελματικών συμφερόντων των Μελών στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας.

Το HIBC θα λειτουργήσει ως εκπρόσωπος αντίστοιχων Ινδικών Φορέων και σύμβουλος κυβερνήσεων και οργανισμών, προκειμένου να επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα στα θέματα πολιτικής που επηρεάζουν τις Ελληνο-Ινδικές οικονομικές σχέσεις. Θα λειτουργήσει σαν σημείο επαφής και διασύνδεσης μεταξύ των κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα για την προώθηση και επίλυση θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος.

Επιδιωκόμενοι σκοποί 

Το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στοχεύει :

  • Στην προώθηση και την ανάπτυξη των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα
  • Στην ενίσχυση της διακίνησης του εμπορίου και της ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών.
  • Στην στήριξη των Ελλήνων επιχειρηματιών που επιθυμούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με εταιρείες της Ινδίας
  • Στην αμφίδρομη παρουσίαση & προσέγγιση των Ελληνικών και Ινδικών επιχειρηματικών κοινοτήτων και τομέων
  • Στην οργάνωση ενός μόνιμου φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού επιχειρηματικού και εμπορικού ενδιαφέροντος.

Η παρουσίαση

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 18 Ιουλίου, για λόγους σημειολογίας, σε ειδικό χώρο του ινδικού εστιατορίου “Indian Chef” στην Αθήνα. Μίλησαν ο πρωτεργάτης της ίδρυσης του νέου Φορέα κ. Χρήστος Δήμας ( Namaste Greece) ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία που συνδέουν τις δύο χώρες και στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των επαγγελματικών σχέσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο κ. Νότης Μαρτάκης (MTC GROUP που είναι και ο επίσημος σύμβουλος δημοσίων σχέσεων του Συμβουλίου) ο οποίος επικεντρώθηκε στα οφέλη από την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από Ινδία προς Ελλάδα καθώς και ο νομικός κ. Κωνσταντίνος  Κατσιγιάννης που εξήρε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Ποζρικίδης, δ/νων σύμβουλος της HELEXPO ΔΕΘ,  ο Δήμαρχος Μήλου και Πρόεδρος της  Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης ,που συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο κυρία Ζαμπέτα Τούρλου, η οποία συμμετέχει επίσης ως μέλος στην ίδια Επιτροπή της ΚΕΔΕ. Ο κ. Δαμουλάκης δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι η Μήλος έχει ήδη κάνει βήματα προσέγγισης της ινδικής τουριστικής αγοράς με διακριτά αποτελέσματα σε επίπεδο προοπτικών. Ο ίδιος είχε μετάσχει σε αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, νυν Περιφερειάρχη Αττικής, σε έκθεση στην Μουμπάϊ όπου είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικές επαφές για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη μεγάλη αυτή ασιατική αγορά.

Μεταξύ των ιδρυτικών μελών περιλαμβάνονται ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO ΔΕΘ κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο κ. Maghar Gandhi  Πρόεδρος της Ινδικής Κοινότητας στην Ελλάδα, ο κ.Απόστολος Καραφίλλης , της Skylines Tourism, ο κ. Μάκης Κουκουλάκης  Διευθύνων Σύμβουλος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Philian Group Hotels, ο κ. Αλέξανδρος Τζεναλής Διευθύνων Σύμβουλος της Lth advertising, ο κ. Νεκτάριος Νώτης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Notice Content and Services, η οποία είναι και ο επίσημος media partner του Συμβουλίου κ.α.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκροτηθεί το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει πρωτοβουλίες επιχειρηματικών επαφών στο πλαίσιο της ΔΕΘ όπου εφέτος η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα και όπου το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο θα έχει εκθεσιακό περίπτερο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες