Μήλος: Και στη πράξη πλέον το νησί - φαινόμενο του τουρισμού

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Θεόδωρος Κόντες (πρόεδρος της  Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας) μιλώντας για θέματα κρουαζιέρας στις Κυκλάδες ενόψει του 2018 είχε τονίσει ότι η Μήλος μέσω της Δημοτικής Αρχής έχει κάνει τεράστιο αγώνα ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας αναδεικνύοντας τις ομορφιές του νησιού στις Δυτικές Κυκλάδες… Και τα αποτελέσματα πλέον είναι απτά... 

Με το καλημέρα του Μαϊου είχαμε τα εγκαίνια της νέας τουριστικής χρονιάς και με χαμόγελα αισιοδοξίας καθότι η Μήλος το τελευταίο διάστημα κερδίζει τις εντυπώσεις στη μάχη για τη διεκδίκηση της προτίμησης των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων  είναι πλέον γεγονός με το το «Celestyal Crystal» που έκανε το «ποδαρικό»  στο νησί και με βάση τον προγραμματισμό  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναμένονται  28 προσεγγίσεις έως και την 17η Οκτωβρίου, πράγμα που θα συμβάλει σημαντικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.  Οι περισσότερες βέβαια ανήκουν στο “Celestyal Crystal” με 24 (!!!), και έχουμε ακόμη το “Club Med” (1), το “Salamis Filoxenia” (2) και το “La Belle De Ladriatique” (1)…..

Και η ενίσχυση από τις Μινωϊκές Γραμμές 

Ενισχυτική στην τουριστική κίνηση προς το νησί θα είναι και η έναρξη της νέας καλοκαιρινής γραμμής προς Μήλο, απευθείας σε 3 ώρες και 15 λεπτά, με  cruise ferries  KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE των Μινωικών Γραμμών. Η νέα γραμμή θα ισχύει από 5 Ιουλίου έως και 9 Σεπτεμβρίου 2018, με αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη και Κυριακή στα ημερήσια καλοκαιρινά δρομολόγια  από Πειραιά και από Ηράκλειο αντίστοιχα, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στο κυκλαδίτικο νησί να είναι προσβάσιμο σε πολύ σύντομο διάστημα διαδρομής τόσο από τον Πειραιά όσο και από το Ηράκλειο. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην εμφάνιση της Μήλου στο χάρτη, ο Δήμαρχος κος Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο οποίος τόνισε στην ιστοσελίδα tornosnews.gr  «Εργαζόμαστε εντατικά συστηματικά για να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Πριν μερικά χρόνια με τη βοήθεια των Επιτροπών και των στελεχών του Δήμου καθώς και με την εταιρεία Συμβούλων μας, παρουσιάσαμε τη Μήλο ως το νησί «Φαινόμενο». Και αυτό, χάρη στην ποικιλομορφία του τουριστικού της προϊόντος. Σήμερα αποδεικνύεται ότι η ταξιδιωτική αγορά μας εμπιστεύθηκε και τελικά η Μήλος είναι το φαινόμενο στην τουριστική ανάπτυξη».

Πρόσφατα, ο ευρωπαϊκός οργανισμός European  Best  Destination με έδρα τις Βρυξέλλες κατέταξε το Σαρακίνικο  στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, ενώ δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα με ύμνους για το κυκλαδίτικο νησί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News