Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΜήλος, Πάρος και Μικρές Κυκλάδες στις κερδισμένες του 2017

Μήλος, Πάρος και Μικρές Κυκλάδες στις κερδισμένες του 2017

|

ΟΙ δέκα πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού τουρισμού για το 2017 μέσα από τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ με τις Κυκλάδες να έχουν την τιμητική τους… Μήλος και Πάρος κέρδισαν θέσεις και … πόντους ενώ ειδική αναφορά έγινε και στις Μικρές Κυκλάδες. 

Για μία ακόμη χρονιά η φήμη της χώρας μας «ταξίδεψε» στον κόσμο μέσα από διακρίσεις και αφιερώματα σε διεθνή ταξιδιωτικά μέσα που αφορούν στα απίστευτου κάλλους τουριστικά (και μη) μέρη της. Ακολουθούν, λοιπόν, δέκα αναφορές στην Ελλάδα που μας έκαναν να «φουσκώνουμε» από περηφάνεια τη χρονιά που πέρασε!  Αααα και για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, Σαντορίνη και Μύκονος τρέχουν σε άλλους ρυθμούς και όπως όλοι θυμόμαστε καθημερινά τα δύο αυτά νησιά ήταν στο …στόμα όλων των ξένων. Οπότε; ας δούμε τι κάνουν οι άλλοι…   

1. Στη λίστα του Forbes με τα έξι καλύτερα μέρη για να ταξιδέψει κανείς το καλοκαίρι του 2017 συμπεριλήφθηκε η Μήλος. Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων μάγεψε τους συντάκτες του διάσημου περιοδικού, οι οποίοι αναφέρουν πως «ένα λιγότερο γνωστό κυκλαδίτικο νησί, η Μήλος προσφέρει την πολυτέλεια της απομόνωσης και μια αυθεντική απόδραση». Μάλιστα, οι συντάκτες του άρθρου προτρέπουν τους αναγνώστες να επισκεφθούν τώρα κιόλας το νησί, γιατί «ακούγεται όλο και περισσότερο από όσους γνωρίζουν…».     

2. Η Βίβλος του ταξιδιού, το κορυφαίο Conde Nast Traveler, συμπεριέλαβε στους κορυφαίους προορισμούς για το 2017 και την Αθήνα. Συνολικά δεκαεφτά προτάσεις παγκοσμίως –από την Πορτογαλία και τα νησιά Αζόρες μέχρι τον Καναδά– συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του αμερικάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού, οι οποίες προτάθηκαν από τους έμπειρους και πολυταξιδεμένους συντάκτες του. Στην πέμπτη θέση, λοιπόν, βρίσκεται η μαγευτική Αθήνα. Ανάμεσα στις κλασικές αξίες της πόλης –Ακρόπολη, Παρθενώνας, Ερέχθειο, ναός της Αθηνάς Νίκης, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, θέατρο του Διονύσου, Αρχαία Αγορά– ο συντάκτης ανέφερε το άρτι αφιχθέν υπέρλαμπρο και άκρως εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτεί κάποιος την Αθήνα είναι και το opening του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο κτήριο του πρώην εργοστασίου Φιξ. Τέλος, ένα ξεχωριστό event παγκόσμιας φήμης έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2017, όταν η Αθήνα συνδιοργάνωσε με τη γερμανική πόλη Kassel την Έκθεση Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης Documenta, η οποία πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια.    

3. Οι συντάκτες της βρετανικής Vogue ψήφισαν «δαγκωτό» Ευρώπη για το καλοκαίρι που μας πέρασε και μοιράστηκαν με τους αναγνώστες του περιοδικού οκτώ προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Ανάμεσα σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, δύο ελληνικά νησιά που συμπεριλήφθηκαν στις προτάσεις της Vogue λόγω της φυσικής ομορφιάς, της πλούσιας ιστορίας και των αξιόλογων μνημείων τους. Ο λόγος για την Ύδρα και τις Σπέτσες, τα αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού που αποτελούν κλασικό και αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων (και όχι μόνο) για weekends και αποδράσεις της τελευταίας στιγμής. Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συντάκτρια Verity Parker, «η διαμονή σε αυτά τα νησιά μπορεί να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία».  

4. Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της διακεκριμένης βρετανικής εφημερίδας The Telegraph επέλεξαν τα 19 αγαπημένα τους ελληνικά νησιά, προτείνοντάς τα στους αναγνώστες τους για ένα συγκεκριμένο λόγο το καθένα. Ανάμεσα στις προτάσεις τους είναι η Ζάκυνθος για τις παραλίες της, η Κέρκυρα για οικογενειακές διακοπές, η Δήλος για την ιστορία και τον πολιτισμό της, η Μύκονος για τα ξενοδοχεία της, η Κρήτη για τη γαστρονομία της, η Κεφαλονιά για το κρασί της, τα Κουφονήσια για τη χαλαρότητά τους, η Ύδρα για την οικολογική φιλοσοφία της, όπως επίσης η Άνδρος για τους λάτρεις της πεζοπορίας και η Σύμη για τα ερωτευμένα ζευγαράκια.     

5. Στην ετήσια λίστα που εξέδωσε με τους 50 κορυφαίους παγκοσμίως προορισμούς για να ταξιδέψει κάποιος το 2017 το έγκριτο νεοϋορκέζικο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure συμπεριέλαβε στην 34η θέση την Πάρο. Η συγκεκριμένη λίστα, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το περιοδικό, δημιουργήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα και σε συνεργασία με ταξιδιωτικούς συντάκτες και ειδικούς ταξιδιών ανά τον κόσμο, αλλά και βάσει κορυφαίων openings μεγάλων ξενοδοχείων και top εστιατορίων διεθνώς. Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων προτείνεται στους λάτρεις του kite και του windsurf, καθώς διαθέτει ιδανικές παραλίες για τα συγκεκριμένα θαλάσσια αθλήματα, οι οποίες μάλιστα είναι φημισμένες ανά τον κόσμο.   

6. Η βρετανική εφημερίδα Evening Standard και η ταξιδιωτική ρεπόρτερ Jessica Gibson (η γνωστή travel blogger The Travelista) ανέδειξαν την Αθήνα ως τον πιο cool city break ευρωπαϊκό προορισμό. Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους, έδωσαν στους αναγνώστες δέκα δελεαστικούς λόγους για τους οποίους η ελληνική πρωτεύουσα συνιστά ιδανική επιλογή για μια απόδραση που τα έχει όλα: από ιστορία και πολιτισμό μέχρι εξαιρετικές γευστικές προτάσεις, ποτά σε εκπληκτικές ταράτσες, βόλτες σε γραφικά σοκάκια και χάζι σε υπαίθρια παζάρια.  

7. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα νησιά υπάρχουν ανά τον κόσμο, τα οποία αποτελούν ταξιδιωτικούς παράδεισους, η απάντηση είναι αμέτρητα. Το νεοϋορκέζικο Travel & Leisure επέλεξε να αναδείξει 26 από αυτά σε μια λίστα που περιλαμβάνει και τη Σκόπελο. Το όμορφο νησί των Σποράδων χαρακτηρίζεται για την απόλυτη «συμφωνία» του πράσινου της φύσης με το γαλάζιο της θάλασσας και απέκτησε διεθνή φήμη από την ταινία Mamma Mia, μέρος των γυρισμάτων της οποίας πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο. Αν και έχει καταφέρει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, πρόκειται για ένα νησί που προσφέρει θεσπέσιες εικόνες στους επισκέπτες του.    

8. Η κορυφαία μηχανή αναζήτησης διαμονής Booking.com ανέδειξε τους εφτά νησιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών το καλοκαίρι του 2017, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς το Μεγανήσι. Το ελληνικό νησί έκανε την έκπληξη καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση! Με βασικά χαρακτηριστικά του τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά, τα καταπράσινα φιόρδ και τις θαλάσσιες σπηλιές, σίγουρα μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η κατάταξη της λίστας με τους προορισμούς προέκυψε με βάση τα ποσοστά αξιολόγησης που συγκέντρωσαν από τους χρήστες της Booking.com, με το Μεγανήσι να ξεπερνά το 95%.  

9. Η συντάκτρια της Αυστραλιανής Vogue, Maria Paradisis, μοιράστηκε με τους αναγνώστες του κορυφαίου περιοδικού πέντε προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς μέσα στο 2017. Στην πρώτη θέση της λίστας των προτάσεών της φιγούραρε η Μήλος, ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά των Κυκλάδων. Η συγκεκριμένη επιλογή δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού το νησί είναι προικισμένο με παραδεισένιες παραλίες, κρυστάλλινα ονειρικά νερά και κουκλίστικα χωριουδάκια. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η μυστηριακή ατμόσφαιρα της Μήλου εντυπωσίασαν τόσο τη συντάκτρια, ώστε να την κατατάξει στην κορυφή των επιλογών της! Μάλιστα, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «σε περίπτωση που ψάχνετε για έναν ανεξερεύνητο παράδεισο για το 2017, η Μήλος είναι ο προορισμός σας».    

10. Ένα αφιέρωμα στα μικρότερα σε πληθυσμό, αλλά ωραιότερα ελληνικά νησιά δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η βρετανική εφημερίδα The Telegraph μέσα στο 2017, εξυμνώντας για άλλη μια φορά τις ομορφιές της χώρας μας. Οι πολυταξιδεμένοι συντάκτες της παρουσίασαν 12 μικρούς παραδείσους του Αιγαίου για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία και αποζητούν να ξεφύγουν από την πολυκοσμία. «Αποφύγετε τα πλήθη, κάνοντας ένα ταξίδι σε αυτά τα μικροσκοπικά νησιά, τα οποία συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνα με τους λιγότερους κατοίκους στη Μεσόγειο, όπου μπορείτε να μετακινηθείτε με ένα γαϊδουράκι αντί για να πάρετε ένα ταξί ή να επιβιβαστείτε σε κάποιο λεωφορείο», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Η Φολέγανδρος, το Καστελόριζο, η Χάλκη, τα Ψαρά, τα Κουφονήσια, η Σίκινος, η Ανάφη, η Σχοινούσα, το Αγαθονήσι, η Δονούσα, η Ηρακλειά και το Μαράθι έκλεψαν τις εντυπώσεις. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα