MITT 2018: Και στη Μόσχα (13-15/03) συμμετέχει η Νάξος μέσω της ΠΝΑΙ

Το Βερολίνο και η ΙΤΒ Berlin αποτελεί παρελθόν με θετικά μηνύματα όσον αφορά την τουριστική σεζόν που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες και με την Νάξο να δίνει το παρών…. Και πριν κοπάσει ο …θόρυβος των θετικών ειδήσεων από το Βερολίνο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κινείται προς την Μόσχα όπου από σήμερα δίνει το παρών στην 25η Διεθνή τουριστική έκθεση MITT 2018.. .Και με δικό της περίπτερο έκτασης περίπου  80 τ.μ. φιλοξενώντας συνολικά εννέα νησιά. «Το παρών» δίνει η Ρόδος από τα Δωδεκάνησα και από τις Κυκλάδες η Νάξος (για 3η σερί χρονιά), η Μήλος, η Άνδρος, η Μύκονος, η Ίος, η Πάρος, η Σύρος και η Σαντορίνη.

Η Ρωσική αγορά ενδιαφέρει ιδιαίτερα την περιοχή μας καθώς το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα γνωρίζει πρόοδο τα τελευταία χρόνια παρά τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στη Ρωσία, ενώ τα νησιά μας είναι αρκετά δημοφιλή και βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών. Μάλιστα όπως ανέφερε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, το θέμα με την έκδοση visa έχει σχεδόν λυθεί, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και ως εκ τούτου υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση των κρατήσεων φέτος.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ποντάρει ιδιαίτερα στην εναλλακτική μορφή τουρισμού που ακούει στο όνομα «Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός» με τα Νησιά του Αιγαίου να προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στους Ρώσους επισκέπτες να γνωρίσουν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας.

Όσο για τη Νάξο; Όπως σημειώσαμε νωρίτερα είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που ανηφορίζει στην Μόσχα, ποντάρει στους  Ρώσους επισκέπτες αν και υπάρχει το θέμα της άμεσης διασύνδεσης. Πέρυσι μάλιστα, η Νάξος είχε δώσει το παρών με το βαρύ πυροβολικό της, τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη, τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κο Τσολάκη, την Ρένα Φύτρου, υπάλληλο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αλλά και τον επιχειρηματία κο Στέφανο Στρατούρη.

Η έκθεση της Μόσχας είναι ένα εξαιρετικό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία, που διεξάγεται ετησίως στη ρωσική πρωτεύουσα και δικαίως αναγνωρίζεται ως ένα υψηλό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία για το κλείσιμο συνεργασιών ή ανανέωση αυτών!

Από το 1994,η διεθνής αυτή τουριστική έκθεση, έχει γίνει το πιο σημαντικό και αντιπροσωπευτικό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο. Στην διεθνή έκθεση συμμετέχουν πάνω από 3.000 εταιρείες από 200 προορισμούς: Ταξιδιωτικά Γραφεία, Τουριστικοί πράκτορες,  Ιατρικός τουρισμός, Τεχνολογία Πληροφορικής σχετική με τον κλάδο,  Ξενοδοχεία-καταλύματα, Μεταφορείς-εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωποι τουρισμών-μουσείων-αξιοθέατων-κέντρων ψυχαγωγίας, Επιχειρηματικός τουρισμός, Μέσα ενημέρωσης, Εκπαίδευση και κατάρτιση, Βίλλες-ακίνητα προς εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, κάθε χρόνο την έκθεση την παρακολουθούν πάνω από 80.000 άτομα μέσα σε τέσσερις μέρες, με συμμετέχοντες από 479 ρωσικές πόλεις και 95 χώρες.

Η διεθνής έκθεση MITT τελεί υπό την αιγίδα του Ρωσικού υπουργείου αθλητισμού-τουρισμού-πολιτικής για τη νεολαία, του Ομοσπονδιακού Συμβούλιου, της Επιτροπής Τουρισμούς της Μόσχας, της Επιτροπής της Βουλής (Δούμα)  για τον Πολιτισμό και τέλος της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ένωσης, PATA, UNWTO.