ΜΙΤΤ 2018: Οι Ρώσοι ψηφίζουν την Ελλάδα ως το κορυφαίο προορισμό χάρη στις παραλίες της

Πρόβλεψη για διψήφια αύξηση στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση από Ρωσία, για το 2018, έκανε χθες η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στην τελετή εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου στην MITT, στην Μόσχα. Υπενθυμίζεται ότι το 2017, που ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό Τουρισμό, όσον αφορά στις αφίξεις από Ρωσία, καταγράφηκαν 880.000 με 900.000 τουρίστες. Η κα. Κουντουρά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη και στη συνέντευξη Τύπου σε Ρώσους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης MITT.

Και το πιο εντυπωσιακό; Η Ελλάδα βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προορισμός με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας. Και η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, παρέλαβε από τους διοργανωτές το βραβείο. Εμφανίζεται γενικά η Ελλάδα έχει δυναμική παρουσία στην κορυφαία αυτή έκθεση της Ρωσίας και το περίπτερο του ΕΟΤ λαμβάνει πολλά θετικά σχόλια για την εικόνα και παρουσίαση του. Τα εγκαίνια έγιναν από την κα Κουντουρά, απηύθυνε χαιρετισμό,  ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και συνομίλησε με όλους τους συνεκθέτες, εκπροσώπους Περιφερειών και προορισμών της Ελλάδας, συμμετέχοντες φορείς  και τουριστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους  εκπροσώπους των κυριοτέρων  τουριστικών ομίλων και ταξιδιωτικών γραφείων της Ρωσίας για την εξέλιξη των προγραμμάτων τους για το 2018 και για το σχεδιασμό του 2019.  Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η κα Κουντουρά  παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και την στρατηγική προώθησης και προβολής της Ελλάδας, με στόχο να καταστεί παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, στη  διαρκή  άνοδο στις αφίξεις Ρώσων τουριστών, στην δυναμική ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η Ελλάδα, όπως επίσης και στην τουριστική συνεργασία στο πλαίσιο του  Έτους  Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγανάς, η  Γενική Πρόξενος της Μόσχας, πρέσβης κα  Ελένη Βακάλη, και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Visa σε 24 ώρες

Και η είδηση της ημέρας; σε 24 ώρες μειώνεται ο χρόνος επεξεργασίας των εγγράφων για έκδοση visa από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας. Η διαδικασία δεν  θα υπερβαίνει το 24ωρο από τη στιγμή που ο φάκελος με τα απαραίτητα έγγραφα φθάνει στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτό θα συμβαίνει στις περιπτώσεις που δεν προκύπτει κόλλημα με τα έγγραφα.«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους Ρώσους τουρίστες ότι όταν επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών τους, η βίζα θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα τους απασχολεί», δήλωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδας, κ. Ελένη Βακάλη.

Το 2017, το 95% των εκδοθέντων visa από Ρώσους, δηλαδή 4% περισσότερες σε σχέση με το 2016, ήταν πολλαπλών εισόδων, είπε. Σημείωσε δε ότι οι Ρώσοι πολίτες που έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά τις προηγούμενες visa και δεν παραβιάζουν τους κανονισμούς της ισχύος της, μπορούν να λαμβάνουν visa μεγαλύτερης διάρκειας. Ωστόσο, ολόκληρη η διαδικασία, από την υποβολή του φακέλου εγγράφων στο κέντρο έκδοσης visa μέχρι την έκδοσή της, θα υπερβαίνει τις 24 ώρες. Ανάλογα δε με την περιοχή της Ρωσίας, η περίοδο απόκτησης visa μπορεί να ποικίλει από 3 έως 7 ημέρες.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα money-tourism.gr