Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, το πλοίο Superferry II σφύριξε έξι φορές στο λιμάνι της Μυκόνου προαναγγέλλοντας έτσι πως μέσα στις γιορτές ολοκληρώνεται ο 1ος κύκλος των εκδηλώσεων "Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω..." για το 2015.

Σ΄ αυτήν την εκδήλωση, το σερβίρισμα έγινε στη γέφυρα του πλοίου, τιμώντας τον καπετάνιο Τάσο Τρέσσο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου.

 Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν:

• Σκοτσέζικα αυγά με μυκονιάτικη άποψη μιας και ο κιμάς ήταν από Λουκάνικο Μυκόνου

• Μαγιονέζα με κοπανιστή Μυκόνου και εστραγκόν

• Σπανακόπιτα με μυκονιάτικη τυροβολιά

• Ξινότυρο Μυκόνου

• Σούμα Μυκόνου

• Αμυγδαλωτά Μυκόνου

 Τι κλίμα ήταν εορταστικό εν όψει των Χριστουγέννων, ενώ οι ευχαριστίες υπήρξαν αμοιβαίες για τον άψογο συντονισμό, εκτέλεση και αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος.

 Το κλείσιμο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στη συνέχεια σε τακτά χρονικά διαστήματα, όλο το χρόνο. Καλούμε δημόσια, όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190). Καλούμε και τα ενδιαφερόμενα σωματεία επαγγελματιών του νησιού να διαδώσουν τη δράση μας. Τέλος προσκαλούμε σε συμμετοχή και τους ντόπιους παραγωγούς ή μεταποιητές.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2016 θα γίνει με ορισμένες ημερομηνίες, σε αρκετές ακτοπλοϊκές γραμμές και θα καθοριστούν από πριν. Ο σκοπός δεν θα είναι διαφημιστικός επιχειρήσεων, αλλά η ανάδειξη προϊόντων, καθώς και η τοπική γαστρονομία.

Ευχαριστούμε την Golden Star Ferries τον καπετάνιο Τάσο Τρέσσο που παρακολουθεί ανελλιπώς τις δράσεις μας, το προσωπικό του πλοίου και τη κυρία Μαίρη Στυλιανέλη για την στήριξη.

Όλα τα μυκονιάτικα προϊόντα με τα οποία εκτελέστηκαν οι συνταγές, διατίθενται στο κατάστημα του πλοίου.

 Κάθε φορά, μια γιορτή, μια τιμή για τη Μύκονο που αξίζει το καλύτερο.

Πηγή: Εφημερίδα Κοινή Γνώμη 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News