Μύκονος: στο +12% το τρίμηνο Μάιο – Ιούλιο μέσω αεροδρομίου

Μύκονος και Σαντορίνη κακά τα ψέματα είναι νησιά που κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου.. Ισχυρά brand name, ουσιαστικά είναι εκτός κρίσης και οι ειδήσεις που έρχονται κυρίως από τη Μύκονο προκαλούν πονοκεφάλους. Βέβαια δεν υπάρχουν μόνο θετικά νέα, όμως το ευχάριστο είναι ότι μέσω Δήμου και επίσημων ανακοινώσεων υπάρχει η σχετική πληροφόρηση για την κίνηση το φετινό καλοκαίρι. Και όπως διαπιστώνουμε τόσο σε επίπεδο αεροπορικών αφίξεων όσο και κρουαζιέρας η Μύκονος συνεχίζει να έχει από τα υψηλότερα ποσοστά επισκεψιμότητας… Και δεν μιλάμε μόνο για επώνυμους ή VIP αλλά για όλους σχεδόν τους επισκέπτες που αρέσκονται να περνούν όμορφες στιγμές στο Αιγαίο. Και η Μύκονος έχει τη τάση να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό της σε κάθε πορτοφόλι. Άσχετα εάν όλοι κοιτάζουμε κυρίως προς τα …βαριά. Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Μυκόνου για την φετινή κίνηση..

 «Ο Δήμος Μυκόνου ενημερώνει, ότι για ακόμη μία χρονιά και παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την χώρα μας, τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα και τις Κασσάνδρες περί μείωσης των αφίξεων, η τουριστική κίνηση στη Μύκονο, την πρωταθλήτρια του τουρισμού, παρουσιάζει για το 2016 αύξηση σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα έως τώρα στοιχεία Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που μας απέστειλε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, υπήρξε αύξηση στον αερολιμένα της Μυκόνου το Μάιο και τον Ιούνιο του 2016 σε σχέση με τους αντίστοιχους του 2015. Πιο συγκεκριμένα οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 15,43% από 933 σε 1.077 και ο αριθμός των αφιχθέντων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 12% από 107.507 σε 120.432 αντίστοιχα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου αύξηση υπάρχει και στην κρουαζιέρα για το 2016 και πιο συγκεκριμένα για το διάστημα 13/3-31/7 του 2015 εξυπηρετήσαμε 339.000 επιβάτες περίπου. Για το ίδιο διάστημα φέτος (11/3 – 31/7) έχουμε εξυπηρετήσει 370.000 επιβάτες περίπου. Η αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας κυμαίνεται στο 9%. Τα ιδιωτικά σκάφη κινούνται στα ίδια επίπεδα.

Η σκληρή δουλειά των επιχειρηματιών και του Δήμου Μυκόνου επιβραβεύεται για άλλη μία χρονιά, κρατώντας τη Μύκονο και την χώρα συνολικά πολύ ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Συνεχίζουμε δυναμικά».

Η φωτογραφία είναι από το newsvoice.gr