Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος - Αύγουστος 2021: Μας έψαξαν περισσότερο Γερμανοί και Αμερικανοί (πίνακες)

Νάξος – Αύγουστος 2021: Μας έψαξαν περισσότερο Γερμανοί και Αμερικανοί (πίνακες)

|

 Για τον Αύγουστο του 2021 υπάρχει ενδιαφέρον από τις χώρες σε σχέση με τον προηγούμενο έτος χωρις να ξεπερνούν οι όγκοι αναζητήσεων αυτούς του Ιουλίου με το Ηνωμένο Βασίλειο να μην έχει εμφανίσει σημαντικές μεταβολές από τον Μάιο του 2021 – Τι δείχνει έως τώρα η ανάλυση από την Tourix Analytics (πίνακες)

“…Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζει διάρκεια και παραμένει για μεγάλο διάστημα στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Παρ’ όλα αυτά τον Μάιο του 2021, ακριβώς πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου παρουσιάζει μεγάλη μείωση και στην κορυφή του ενδιαφέροντος ανεβαίνει η Γερμανία. Τον Ιούνιο συνεχίζεται η αυξητική τάση των αναζητήσεων για όλες τις χώρες, με λιγότερο έντονη αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Ιούλιος του 2021 βρίσκει τις χώρες σε ένα παρόμοιο υψηλό επίπεδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ιταλία να έχουν μια μικρή μείωση, τη Γαλλία να έχει παρόμοιες μετρήσεις και το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει σημαντική αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Για τον Αύγουστο του 2021 όλες οι χώρες παρουσιάζουν μείωση του ενδιαφέροντος…”.

Το συμπέρασμα από την ανάλυση που δίνει η Tourix Analytics για τη Νάξο με βάση  610 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στη Νάξο.… Ας δούμε όμως αναλυτικά, τη σχετικά ενημέρωση που σίγουρα αξίζει κανείς να παρατηρήσει προσεκτικά ώστε να έχει ακριβή συμπεράσματα για τους επισκέπτες και τις συνήθειες τους στο “νησί της Αριάδνης”  Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

naxos_aug1-1024x454.png

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο [Επικαιροποιημένα στοιχεία Αυγούστου 2021]:

# Για τον Αύγουστο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στο νησί της Νάξου, μειωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του φετινού καλοκαιριού, με τη Γερμανία να διατηρεί την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με το Ηνωμένο Βασίλειο πλέον να περνάει στη δεύτερη θέση και με τις ΗΠΑ,, Γαλλία και Ιταλία να συμπληρώνουν την τετράδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονή για τη Νάξο.

# Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 54% για τη Γαλλία, 39% για τη Γερμανία, 121% για τις ΗΠΑ, 65% για την Ιταλία, 38% για την Ελβετία και δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή για το Ηνωμένο Βασίλειο.

# Τον Αύγουστο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση 32%  στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων. Πιο αναλυτικά, τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων κατά 28% για την Ελβετία, 20% για τη Γαλλία, 18% για τη Γερμανία, 20% για την Ιταλία, 25% για τις ΗΠΑ και 6% για το Ηνωμένο Βασίλειο.

# Ενώ το 2020 η κορυφαία σε αναζητήσεις χώρα για διαμονή στην Νάξο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο με τις ΗΠΑ και την Γερμανία στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, το 2021, μέχρι στιγμής, η Γερμανία είναι κορυφαία σε αναζητήσεις με δεύτερη σταθερά τις ΗΠΑ και τρίτη το Ηνωμένο Βασίλειο με την Γαλλία και την Ιταλία να ακολουθούν.

naxos_aug2-1024x450.png

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 610 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Νάξο. Τα δεδομένα ενημερώνονται μηνιαία. 

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Νάξου: analytics.tourix.gr/naxos/


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν