Νάξος: Χαμόγελα αισιοδοξίας για κάλυψη πληρότητας στο 80% σε σχέση με το 2019

Νάξος

Ιδιαιτέρως αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες του τουρισμού στις Κυκλάδες για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τις κρατήσεις, η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι και εάν όλα πάνε καλά σε σχέση με τον κορωνοϊό ενδέχεται η πληρότητα να αγγίζει το 70% με 80% του 2019.

Πρώτο σαββατοκύριακο που άνοιξε ο τουρισμός στην Ελλάδα και ήδη στο Νάξο αν και είναι μόλις 16 Μαΐου έφτασαν οι πρώτοι 200 τουρίστες ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι παραλίες όπως αυτή της Αγίας Άννας είναι γεμάτες με λουόμενους και ημέρες θυμίζουν περιόδους πριν από το lockdown. Χθες πρώτη ημέρα επίσημου ανοίγματος του τουρισμού στο νησί έφτασαν 110 τουρίστες από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Βραζιλία.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Ιούλιος ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι τρεις εξαιρετικοί μήνες καθώς το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις είναι σε υψηλό επίπεδο. Θεωρούμε δεδομένο ότι η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από το 2020 και ενδεχομένως να αγγίξουμε πληρότητα που θα φτάνουμε έως και το 80% του 2019.

Η Νάξος στοχεύει στον Έλληνα τουρίστα και οι Έλληνες την στηρίζουν. Ειδικά για Μάιο και Ιουνίου έχουμε πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές για τον Έλληνα Τουρίστα. Ενδεικτικά ένα δωμάτιο με θέα Θάλασσα σε δημοφιλείς παραλίες του νησιού όπως η Αγία Άννα μπορεί να ενοικιαστεί για 20 με 25 ευρώ μέχρι τέλος Ιουνίου. Από εκεί και πέρα οι τιμές θα αλλάξουν και στο peak της τουριστικής περιόδου τα ίδια δωμάτια θα νοικιάζονται σε τριπλάσια τιμή», δήλωσε στο iefimerida.gr ο τουριστικός πράκτορας της Νάξου Σταμάτης Καπίρης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News