Νάξος: Χέρι - χέρι Περιβάλλον και Τουρισμός; Η απάντηση 29 Ιανουαρίου

Το Consume-less Med (Καταναλώνω λιγότερο στην Μεσόγειο) είναι ένα ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα  για τον αειφόρο τουρισμό που συγχρηματοδοτείται από το Ιnterreg Mediterranean και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και υλοποιείται  σε παραλιακούς ή νησιωτικούς τουριστικούς Δήμους στην Μεσόγειο, και στην Ελλάδα, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.  Στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσα από τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων για την μείωση νερού και ενέργειας και μικρότερης παραγωγής απορριμμάτων, καθώς και η προώθηση των τοπικών προϊόντων, με ωφελούμενες τουριστικές επιχειρήσεις στον τομέα της διαμονής, της εστίασης, καθώς και επιχειρήσεις τροφίμων και χειροτεχνίας. 

Και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι μέρος του προγράμματος και μάλιστα σε πιλοτικό βαθμό, ως οδηγός για την συνέχεια... Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα και κυρίως σε σχέση με τον τουρισμό καθότι είμαστε κι ένας τουριστικός προορισμός; Η απάντηση; την προσεχή Τετάρτη 29 Ιανουαρίου... Το λέει άλλωστε και η σχετική πρόσκληση που έφυγε από το αρμόδιο Γραφείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... 

"Εκ μέρους του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανού και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού προγράμματος Interreg Med Consume – Less, σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Consume-Less - Eco-friendly τουρισμός: Συγκριτικό πλεονέκτημα για τα νησιά μας”, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Astir of Naxos”.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων του προγράμματος, καθώς και ανάδειξη των νέων στόχων για τη συνέχιση του προγράμματος και την ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων του νησιού μας σε αυτό, με σκοπό την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης, που σέβεται και διαφυλάσσει το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Άννα Ζαρκάδα, η οποία θα πραγματοποιήσει mini-workshop (σεμινάριο) με θέμα «ConsumeLess2Makemore: Πώς η αειφορία μετατρέπεται σε κέρδη»