Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος ιδανικό οικογενειακό νησί

Νάξος ιδανικό οικογενειακό νησί

|

Ενα από τα κορυφαία περιοδικό στον κόσμο, το Business insider παρουσιάζει τα 12 καλύτερα νησιά για κάθε γούστο… Η Νάξος τελικά αρχίζει να καθιερώνεται ως το ιδανικό οικογενειακό νησί στην Ελλάδα 

Μήπως έχει καταντήσει λίγο κουραστικό; Στο κουίζ ποιο είναι το ιδανικό οικογενειακό νησί στην Ελλάδα η απάντηση είναι τόσο εύκολη που το βρίσκουν ακόμη και τα παιδιά: η Νάξος. Μετά την Daily Telegraph έρχεται τώρα το περιοδικό Business Insider για να μας παρουσιάσει τα δώδεκα (12) καλύτερα νησιά στην Ελλάδα με βάση το ιδανικό σενάριο για κάθε είδος τουρίστα…  Με 6.000 νησιά, η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά στους ταξιδιώτες κάθε είδους. Είτε αναζητάτε την έντονη διασκέδαση, δραστηριότητες για την οικογένεια ή απλώς ένα μέρος για χαλάρωση και ανάπαυλα, σίγουρα θα το βρείτε στα ελληνικά νησιά, αναφέρει η ιστοσελίδα. Και οι Κυκλάδες έχουν την τιμητική τους καθώς τα έξι από τα δώδεκα είναι στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα. Αλλα γιατί είναι ιδανικά για ψώνια (Μύκονος), άλλα γιατί είναι καλά για διασκέδαση (Ιος) και άλλα γιατί είναι ιδανικά για οικογένειες. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη Νάξο… 

Δείτε τα… 

1. Καλύτερο για τους λάτρεις της τέχνης | Ύδρα

Best for art lovers: Hydra

Οι λάτρεις της τέχνης θα βρουν τον παράδεισό τους στην Ύδρα, όπου βρίσκονται αναγνωρισμένοι σύγχρονοι χώροι και γκαλερί μέσα σε στενά δρομάκια του νησιού. Συλλέκτες τέχνης και καλλιτέχνες μαζεύονται εδώ. 

2. Καλύτερο για διασκέδαση | Ίος

Best for partying: Ios

Η Ίος είναι γνωστή για την πολύβουη διασκέδαση, χάρη στο ευρύ φάσμα των μπαρ και κλαμπ που βρίσκονται στη σειρά. Ξεκινήστε τη νύχτα στο δημοφιλές Far Out Beach Club στην παραλία Μυλοπότας. 

3. Καλύτερο για windsurfing | Πάρος

Best for windsurfing: Paros

Οι καιρικές συνθήκες της Πάρου την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους windsurfers, οι οποίοι συγκεντρώνουν στις παραλίες της για να απολαύσουν το σπορ. Το νησί φιλοξενούσε τη διοργάνωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Professional Windsurfers Association για πολλά χρόνια και εξακολουθεί να φιλοξενεί αγώνες windsurfing κάθε καλοκαίρι.

4. Καλύτερο για ζευγάρια | Σαντορίνη

Best for couples: Santorini

Η Σαντορίνη μπορεί να είναι γεμάτη με τουρίστες, αλλά το εκπληκτικό σκηνικό της και η απέραντη θέα την καθιστούν ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά για ρομαντικές αποδράσεις. Απολαύστε τα κορυφαία οινοποιεία και τα αξέχαστα ηλιοβασιλέματα.

5. Καλύτερο για παραλίες | Μήλος

Best for beaches: Milos

Οι παραλίες της Μήλου είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και αμέτρητες. Αυτό το νησί φιλοξενεί περίπου 80 παραλίες, μερικές με μαύρη άμμο και άλλες με κόκκινα πετρώματα και κρυμμένες σπηλιές.

6. Καλύτερο για φαγητό | Κρήτη

Best for foodies: Crete

Δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως ντάκο. Το νησί, το οποίο φημίζεται για το ελαιόλαδο, διαθέτει ρουστίκ εστιατόρια που σερβίρουν απίστευτα νωπά κρέατα, τυριά, ελαιόλαδο και κρασιά σπιτικής παραγωγής. Μπορείτε να δειπνήσετε σε γεύματα φτιαγμένα από βότανα που συλλέγονται από την κοντινή πλαγιά, ή σε ένα από τα παραθαλάσσια εστιατόρια για να απολαύσετε την ψαριά της ημέρας.

7. Καλύτερο για εξερεύνηση της φύσης | Ικαρία

Best for exploring nature: Ikaria

Στην Ικαρία, οι επισκέπτες θα βρουν τα πάντα, από πλούσια δάση μέχρι κρυφές παραλίες. Δραστηριότητες, όπως η ορειβασία, η πεζοπορία και η ποδηλασία είναι δημοφιλείς εδώ χάρη στο δίκτυο των ορεινών μονοπατιών που περνά μέσα από ένα μαγευτικό σκηνικό από χωράφια, λίμνες και δάση. 

8. Καλύτερο για shopping | Μύκονος

Best for high-end shopping: Mykonos

Παρότι η Αθήνα και η Σαντορίνη διαθέτουν εξίσου ποιοτική αγορά, η Μύκονος έχει ποικιλία ρούχων υψηλής ραπτικής που απευθύνονται στο σικ κοινό της. Τα καταστήματα ανοίγουν αργά το απόγευμα και το καλοκαίρι υπάρχουν εκπτώσεις. 

9. Καλύτερο για ιδιωτικές αποδράσεις | Αστυπάλαια

Best for a private getaway: Astypalaia

Η Αστυπάλαια διαθέτει λίγες τουριστικές υποδομές, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια απόδραση από τα πλήθη.

Εξερευνήστε το γραφικό λιμάνι του νησιού ή το εντυπωσιακό σκηνικό της ακτογραμμής και των ορεινών όγκων του.

10. Καλύτερο για λάτρεις της ιστορίας | Ρόδος

Best for history buffs: Rhodes

Όπως η Δήλος, η Κέρκυρα και η Αθήνα, η Ρόδος είναι δημοφιλής σταθμός για τους λάτρεις της ιστορίας.

Το νησί, το οποίο κάποτε αποτελούσε μεγάλο εμπορικό κέντρο την ανατολικής Μεσογείου, διαθέτει πολλα μεσαιωνικα κτίρια, προμαχώνες, τείχη και πύλες, καθώς και ένα εμβληματικό παλάτι στην Παλαιά Πόλη.

11. Καλύτερο για παρατήρηση της άγριας ζωής | Τήλος

Best for wildlife spotting: Tilos

Το νησί της Τήλου διαθέτει εκατοντάδες είδη αγριολούλουδων και πολλά σπάνια πουλιά, αποτελώντας έναν must προορισμό για τους παρατηρητές πουλιών και τους φανατικούς της άγριας ζωής. Περπατήστε μέσα από τα λιβάδια και τις κοιλάδες της, και μπορεί να βρεθείτε σε μια ερημική παραλία με φώκιες και θαλάσσιες χελώνες.

12. Καλύτερο για οικογένειες | Νάξος

Best for families: Naxos

Χάρη στην πληθώρα των ρηχών παραλιών της, η Νάξος είναι αγαπημένος προορισμός για τις οικογένειες που αναζητούν κάτι περισσότερο από απλά ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ο συνδυασμός των παραλιών με τους εντυπωσιακούς ναούς διασφαλίζουν οτι γονείς και παιδιά θα απολαύσουν εξίσου το ταξίδι.

Πηγή: Tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες