Νάξος – Κ. Κάβουρας: "2020, μία χαμένη χρονιά"

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η φετινή χρονιά είναι δύσκολη, όμως ο χειμώνας που έρχεται σε συνδυασμό με το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο δύσκολα… Κι αυτό γιατί η προηγούμενη χρονιά (βλ 2020) θα βρει τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό όχι μόνο με άδεια ταμεία, αλλά και με υποχρεώσεις ενόψει του 2021.

Και με δεδομένο ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης έως τώρα είναι «ελεύθεροι επιχειρηματίες… πληρώστε μπροστά» είναι αυτονόητο ότι όλοι όχι απλά είναι προσεκτικοί στα λόγια τους, στις κινήσεις τους αλλά και στα όποια ανοίγματα επιχειρούν να κάνουν.. Και βέβαια το μεγάλο ζητούμενο είναι η προσοχή στις επιχειρηματίες κινήσεις γιατί η φετινή τουριστική σεζόν θα μας ακολουθεί για τουλάχιστον δύο ή και τρία χρόνια…

Το πιο σημαντικό; Η φετινή χρονιά μοιάζει ως ένα δυνατό τεστ για τους επιχειρηματίες τόσο της Εστίασης όσο και των καταλυμάτων με το σκεπτικό ότι καλό είναι να έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι δουλεύουμε για το … αύριο και όχι για το σήμερα… Η εικόνα που διαμορφώνεται θα μας συνοδεύσει τα επόμενα χρόνια, όπως το είχαμε δει τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, όπου ξεχώρισαν οι ..καλοί από τους κακούς επαγγελματίες…

Πάμε όμως στο .. σήμερα. Και ο Κώστας Κάβουρας, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στο χώρο των καταλυμάτων (βλ Hotel Naxos Imperial) με ανοιχτή του επιστολή μιλάει για το 2020 που είναι μία χαμένη χρονιά όπως την χαρακτηρίζει, σημειώνει όμως «ο επισκέπτης του αύριο δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του ..χθες, θα έχει άλλες επιθυμίες και προφίλ»…

Αναλυτικά η ανάρτησή του με τίτλο «2020, μία χαμένη χρονιά» αναφέρει:

«Από τις αρχές Μαρτίου όλοι καταλάβαμε - εκτός από κάποιους που δεν ήθελαν να το πιστέψουν -  ότι το 2020 θα είναι μια χαμένη χρονιά για των τουρισμό .

Η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι στην «Εντατική»…  Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις, αλλά σοβαρές σκέψεις με βιώσιμες λύσεις για τις επόμενες χρονιές, κι αυτό γιατί το 2021, δεν θα είναι όπως το 2019.

Είναι αδύνατον, ακόμα και αν οι επιστήμονες καταφέρουν να βρουν το αντίδοτο του  κορωνοϊού, να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση.

Είναι ώρα χωρίς καθυστερήσεις, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για να μπορέσουμε, τουλάχιστον, τα επόμενα χρόνια  να ξαναδούμε μια επαναφορά στην   ανάπτυξη του τουρισμού.

Το 2021 θα είναι "μάλλον" καλύτερο από το καταστροφικό 2020, αλλά μόνο εάν υπάρχει εμβόλιο ή κάποια σωστή θεραπεία. Όμως σίγουρα θα κάνουμε 3-4 χρόνια για να δούμε νούμερα 2018 και του 2019 (!!!)

Θέλει πολύ οργάνωση εντός και εκτός του ξενοδοχειακού τομέα, για να δούμε  αποτελέσματα!  Ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουμε όλοι : ο τουρίστας του χθες, δεν θα είναι ο ίδιος με τον τουρίστα  του  αύριο ... Θα έχει άλλες επιθυμίες και διαφορετικό προφίλ ...

Βρίσκοντας τον σωστό τρόπο προσέγγισης , πείθοντας για την ασφάλεια του και με πολύ οργανωμένες υπηρεσίες σε όλα τα στάδια (μεταφορές , ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα , βίλες ,τουριστικά γραφεία κ.τ.λ.)  θα ξανακτίσουμε σχεδόν από το μηδέν την εμπιστοσύνη του ταξιδευτή.

Μόνο και Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ξαναχαμογελάσουμε ( επιχειρηματίες –εργαζόμενοι, αλλά και το ίδιο το κράτος) και να ξαναδούμε τα σωστά επίπεδα το 2024 !!!»

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News