Νάξος - Καστράκι: Προσάραξη τουριστικού σκάφους με 34 επιβάτες (!!!)

Κάποιος θα σκεφτεί, με μπουνάτσα προσάραξαν; Κι όμως... Αργά το απόγευμα χθες, το Λιμεναρχείο Νάξου, δέχτηκε ενημέρωση για προσάραξη τουριστικού σκάφους με 34 επιβάτες (και δύο μέλη πλήρωμα) σε αβαθή στο Καστράκι της Νάξου...  Αμεση αντίδραση, τόσο με την αποστολή του Περιπολικού σκάφου του Λιμενικού όσο και με ιδιωτικά που μετέφεραν τους επιβάτες στην Αγία Αννα. Την ίδια ώρα και με ίδια μέσα το τουριστικό σκάφος έφτασε στο ίδιο λιμάνι.

Το ευχάριστο; Κανείς δεν τραυματίστηκε, δεν είχαμε ρύπανση στη θάλασσα ενώ ο δύτης πρόσεξε ότι το σκάφος έφερε χτυπήματα στην πλώρη και στα πτερύγια της αριστερής προπέλας... 

Αναλυτικά, η ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αναφέρει: 

"Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Νάξου, για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους “ΙΑΣΩΝ” Ν. Πάρου 68, σε αβαθή της θαλάσσιας περιοχής “ΚΑΣΤΡΑΚΙ” ν. Νάξου, με τριάντα τρεις (33) επιβάτες και δύο (02) μέλη πληρώματος. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ “ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ” Ν.Ν.140 και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν.57, για παροχή συνδρομής.

Οι εν λόγω επιβάτες περισυνελέγησαν από το περιπολικό σκάφος και από το “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Άννας, ενώ επίσης το “ΙΑΣΩΝ” κατέπλευσε με ίδια μέσα στον λιμένα Αγίας Άννας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, του “ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ” και ενός ιδιωτικού σκάφους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν επιθεώρησης των υφάλων του εν λόγω πλοίου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι έφερε χτυπήματα στην πλώρη καθώς και στα πτερύγια της αριστερής προπέλας.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΑΣΩΝ”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News