Νάξος - Κατσαράς στον ΑΝΤ 1: "δύσκολος Ιούνιος, δεν έχουμε πύλες εισόδου από το εξωτερικό"

Έγινε σήμερα η επανεκκίνηση της σεζόν για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, στη Νάξο, όμως, μόλις δύο από τα, συνολικά, 20 ξενοδοχεία που είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν το έκαναν!

Βέβαια, οι ξενοδόχοι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορονοϊό και προσπαθούν να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, αλλά αυτήν την περίοδο η κίνηση δεν είναι καλή, ούτε και τα μηνύματα που εισπράττουν.
 
Ρεπορτάζ με live σύνδεση από τη Νάξο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Θάνο Κλωνόπουλο, ο οποίος στην εισαγωγή του μας ενημέρωσε ότι πέρυσι τέτοια εποχή ήταν ανοιχτά 150 ξενοδοχεία τόσο εποχικά όσο και 12μηνης χρήσης και οι 25.000 κλίνες δύσκολα θα γεμίσουν... 
 
Στη συνέχεια στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου και αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κατσαράς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Β. Κατσαράς: «Πράγματι, μόλις δύο ξενοδοχεία άνοιξαν στη Νάξο. Δυστυχώς, η κίνηση δεν πάει καθόλου καλά αυτήν την περίοδο και, ενώ προσπαθούμε να είμαστε θετικοί όσο μπορούμε, τα μηνύματα δεν είναι και τόσο καλά. Αυτή τη στιγμή όλοι ακολουθούμε τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και από αύριο περιμένουμε οδηγίες και από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο. Έχουμε πολλές ακυρώσεις, κρατήσεις δεν υπάρχουν. Οι πύλες εισόδου που έχει η Νάξος ήταν η Μύκονος και η Σαντορίνη, που θα είναι κλειστές ως και την 1η Ιουλίου, οπότε καταλαβαίνετε ότι, ουσιαστικά, ο μήνας Ιούνιος εδώ δεν θα έχει και την ανάλογη κίνηση».

Για μία ακόμη φορά μας έκανε αίσθηση το γεγονός ότι στη διάρκεια της συζήτησης έπαιζαν πλάνα από νησί του Ιονίου... (!!!) Κοινώς κάτι δεν ξέρουμε όσον αφορά την γεωγραφία...

Δείτε το σχετικό απόσπασμα ...