Νάξος: Μας «ανακάλυψαν» οι Αμερικανοί, σταθεροί οι Βρετανοί (πίνακες)

«Οι αναζητήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι μειωμένες, αλλά τον Μάρτιο σταθεροποιούνται. Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι εμφανώς αυξημένες για τις περισσότερες χώρες (πλην του Ηνωμένου Βασιλείου πιθανότατα λόγω περιορισμού πτήσεων από την χώρα). Η συμπεριφορά αυτή πιθανότατα οφείλεται στις περιόδους καραντίνας λόγω covid-19 πέρυσι και φέτος. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 91,76% για την Γαλλία, 104,93% για την Γερμανία, 90,76% για την Ιταλία, 136,43% για τις ΗΠΑ και μόλις 1,42% για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η πρώτη από τις πέντε (5) επισημάνσεις που έγιναν από την ομάδα της Tourix σχετικά με την τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου και με αναφορά στη Νάξο..

naxos1.png

Ας δούμε τι αναφέρει στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης…

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Η φυσική ομορφιά και τα ιστορικά αξιοθέατα του νησιού, το κάνουν έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Πώς επηρεάστηκε όμως το ενδιαφέρον των τουριστών στο ιδιαίτερο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δημιούργησε ο Covid-19, και όχι μόνο, από την αρχή του 2020 μέχρι σήμερα;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της  τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την περιοχή της Νάξου.

Πέντε (5) επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Νάξο:

@ Οι αναζητήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι μειωμένες, αλλά τον Μάρτιο σταθεροποιούνται. Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι εμφανώς αυξημένες για τις περισσότερες χώρες (πλην του Ηνωμένου Βασιλείου πιθανότατα λόγω περιορισμού πτήσεων από την χώρα). Η συμπεριφορά αυτή πιθανότατα οφείλεται στις περιόδους καραντίνας λόγω covid-19 πέρυσι και φέτος. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 91,76% για την Γαλλία, 104,93% για την Γερμανία, 90,76% για την Ιταλία, 136,43% για τις ΗΠΑ και μόλις 1,42% για το Ηνωμένο Βασίλειο.

@ Φέτος, οι αναζητήσεις παρουσιάζουν αυξημένη τάση ανά μήνα, με εξαίρεση τον Φεβρουάριο. Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται τον Μάιο, υποδεικνύοντας το ενδιαφέρον των πιθανών πελατών από τις 5 αυτές χώρες για διαμονή στην Νάξο το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο επίσης συνεχίζεται η αύξηση στις αναζητήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος για όλες τις αναφερόμενες χώρες, εκτός της Γερμανίας που έμεινε στο ίδιο επίπεδο. Πιο αναλυτικά, τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με τον Μάιο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 0,16% για την Γερμανία, 22,43% για την Γαλλία, 27,88% για τις ΗΠΑ, 54,55% για την Ιταλία και 27,05% για το Ηνωμένο Βασίλειο.

naxos2.png

@ Στην χρονολογική σειρά των παγκόσμιων αναζητήσεων φαίνεται ξεκάθαρα το ενδιαφέρον για την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, αλλά και για το 2021 φαίνεται να αυξάνεται κατακόρυφα το ενδιαφέρον για διαμονή στην Νάξο όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος. Μάλιστα, η κορυφή των αναζητήσεων που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο για το 2020, έχει ήδη επιτευχθεί τον Μάιο και σχεδόν διπλασιάζεται τον Ιούνιο για το 2021.

@ Παρά το μειωμένο ενδιαφέρον της χώρας τους τελευταίους μήνες, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η κορυφαία αγορά σε αναζητήσεις από το 2020 μέχρι σήμερα. Οι υπόλοιπες 4 χώρες φαίνονται επίσης να είναι σημαντικές αγορές και με βάση τον όγκο αναζητήσεων από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021 ακολουθούν με την εξής σειρά: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία . Είναι προφανές ότι οι χώρες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τον συνολικό όγκο αναζητήσεων παγκοσμίως για διαμονή στην Νάξο, αλλά επιλέχθηκαν ως οι πιο σημαντικές αγορές για τον προορισμό.

@ Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζει διάρκεια και παραμένει για μεγάλο διάστημα στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Παρ' όλα αυτά τον Μάιο του 2021, ακριβώς πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου παρουσιάζει μεγάλη μείωση και στην κορυφή του ενδιαφέροντος ανεβαίνει η Γερμανία. Τον Ιούνιο συνεχίζεται η αυξητική τάση των αναζητήσεων για όλες τις χώρες, με λιγότερο έντονη αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

naxos4.png

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 610 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Νάξο.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ελούντας: analytics.tourix.gr/naxos/

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News