Νάξος: Με το ...καλημέρα διάκριση και αμερικάνικος ύμνος

Ευλογεί τα ..γένια του και όχι άδικα ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Αλλωστε όπως αναφέρει και στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης «Με τους καλύτερους οιωνούς θα υποδεχθεί τη νέα σεζόν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων». Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι εντός της Ελλάδας για μία ακόμη χρονιά είναι «στους δέκα κορυφαίους Ελληνικούς προορισμούς συγκαταλέγεται η Νάξος, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, όπως προκύπτει από τα έγκριτα Reader’s Choice Awards του Trip Advisor,  της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων Τουριστών και διαμορφώνει τις μελλοντικές τάσεις στον Τουρισμό».

Όμως υπάρχει και κάτι καλύτερο… «Άλλωστε, την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται ο έγκυρος ταξιδιωτικός συντάκτης John Malathronas που ξεκινάει τη λίστα «Best of Greece» http://edition.cnn.com/travel/article/greece-best-places-food/index.html στο ταξιδιωτικό διαδικτυακό τόπο του CNN με τη Νάξο στην κορυφή και τη φωτογραφία της θρυλικής Πορτάρας να κλέβει τις εντυπώσεις.

Στο ίδιο αφιέρωμα ο κ Malathronas ταξιδεύει τους εκατομμύρια πιστούς αναγνώστες του CNN.com από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία στον κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, που «ανοίγει διάπλατα» το φημισμένο μνημείο της Νάξου με  φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα».

Εδώ να σημειώσουμε ότι στο άρθρο αναφέρεται «"Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, συνδυάζει τις αμμώδεις παραλίες για τους λάτρεις του ήλιου  και της θάλασσας και το βουνό των 3000 ποδιών για τους πεζοπόρους. Στην Πορτάρα συνέβη ίσως η "χειρότερη" μυθική προδοσία... Εκεί ο Θησέας παράτησε την Αριάδνη, κόρη του βασιλιά Μίνωα, παρά τις υποσχέσεις που της είχε δώσει ότι θα την παντρευτεί και παρά το γεγονός ότι τον βοήθησε ώστε να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Παρ' όλα αυτά δεν χάθηκαν όλα: ο θεός Διόνυσος ερωτεύτηκε την Αριάδνη και ο συνθέτης Richard Strauss έγραψε την όπερα Ariadne auf Naxos".

Και η τελευταία….  πινελιά έρχεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Δημήτρη Λιανό που σημειώνει «Οι διαδοχικές εμφανίσεις της Νάξου στα κορυφαία ΜΜΕ και τις σημαντικότερες ταξιδιωτικές πλατφόρμες του κόσμου που επαναλαμβάνονται μάλιστα, σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν τη σταθερά ανοδική πορεία του προορισμού». Μάλιστα, ο κος Λιανός εύχεται με την ευκαιρία σε όλους τους επαγγελματίες του τόπου, η νέα σεζόν να δικαιώσει τις συστηματικές και κοπιώδεις προσπάθειες τους.