Νάξος - Mega Channel: Πατάτες, Γραβιέρα και .. η αγωνία για την έλευση επισκεπτών

Live συνδέσεις και ρεπορτάζ από τη Νάξο περιελάμβανε η χθεσινή ημέρα (21/05) του οδοιπορικού του Mega στο νησί μας και στις Μικρές Κυκλάδες (όπου, θυμίζουμε, το κανάλι βρίσκεται ως προσκεκλημένο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου)! Επίσης, στις οθόνες μας δεν βρέθηκαν μόνο οι αγωνίες των κατοίκων της Νάξου για την επόμενη μέρα στον τουρισμό και οι ομορφιές της «Αξάς» αλλά και… η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. της «Ένωσης!»

Νωρίς το πρωί, η εκπομπή «Mega Magazino» συνδέθηκε live (video 1) με ένα… πατατοχώραφο της Νάξου και στην κάμερα μίλησαν ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης και ο Διευθυντής Παραγωγής της Ε.Α.Σ. Νάξου, Μιχάλης Βερνίκος. Οι δύο άνδρες τόνισαν τη σημασία του πρωτογενή τομέα για την οικονομία της Νάξου, ενώ αναφέρθηκαν και στη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και στην Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

katagrafi00000.jpg

Στο μεσημβρινό δελτίο του σταθμού, έγινε live (video 2) σύνδεση με τη Νάξο και αναφορά στο ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί μας, αφού έμαθαν χθες τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, έχουν εντατικοποιήσει τις ετοιμασίες τους για το καλοκαίρι και, παράλληλα, αναμένουν τα οριστικά υγειονομικά πρωτόκολλα εν όψει της υποδοχής των τουριστών.

katagrafi000000.jpg

Τέλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel είχαμε και ρεπορτάζ και live σύνδεση (video 3) από τη Νάξο!

Όπως αναφέρθηκε, οι επιχειρηματίες της Νάξου εντείνουν τις προετοιμασίες τους για την καλοκαιρινή σεζόν, όμως θεωρούν «θολές» τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τον κλάδο τους και έχουν ορισμένες ανησυχίες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το στοίχημα για εκείνους είναι να κερδηθεί το χαμένο έδαφος και είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να τα καταφέρουν.

kat00000gra00000.jpg

Δείτε το απόσπασμα με τη live σύνδεση από τη Νάξο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel (video 4) : 

Γυναίκα που διατηρεί εστιατόριο στο νησί ανέφερε στο MEGA ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένη που θα ανοίξει το κατάστημά της, καθώς έχει να το δει ανοιχτό από την Καθαρά Δευτέρα, και ότι είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες και να τους φιλέψει με τα τοπικά προϊόντα.

Ιδιοκτήτες καφετεριών ανέφεραν πως και εκείνοι είναι έτοιμοι να δεχτούν πελάτες, ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με λιγότερα τραπεζοκαθίσματα.

katagrafi000000000000001.jpg

Οι ξενοδόχοι του νησιού αναφέρουν ότι φέτος θα βασιστούν πολύ στον εγχώριο τουρισμό, καθώς η Νάξος είναι ένα νησί που δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες επισκέπτες, και ζητούν μείωση του ΦΠΑ ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά τα τουριστικά πακέτα.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News