Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Δυναμική παρουσία στην WTM Virtual 2020

Και μαθαίνουμε ότι πλούσιος ήταν ο απολογισμός των επαφών του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων που συμμετείχε στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού του κόσμου, WTM Virtual 2020. Ανταποκρινόμενος με συνέπεια στην πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού να παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε ορισμένο αριθμό επιχειρήσεων και φορέων, ο Δήμος ήταν ένας από τους ελάχιστους προορισμούς των Κυκλάδων που άδραξαν την πολύτιμη ευκαιρία. Ο Δήμος διασφάλισε έγκαιρα το ψηφιακό του περίπτερο  το οποίου την παρουσία ενδυνάμωσε με την προσθήκη πληροφοριακού υλικού, βίντεο και καλαίσθητων φωτογραφιών, στοιχεία που λειτούργησαν μάλιστα ως την πλέον ελκυστική «βιτρίνα» για τους χιλιάδες διαδικτυακούς επισκέπτες της εικονικής έκθεσης.

Από 9 έως και 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε πλήθος  συναντήσεων έπειτα από εκτενή προεργασία σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία συμβούλων μάρκετινγκ του Δήμου. Παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Βαγγέλη Κατσαρά, έλαβαν χώρα «one to one» ενημερώσεις και παρουσιάσεις των προορισμών, των ειδικών μορφών τουρισμού, των τουριστικών υπηρεσιών, της ιστορίας, των μνημείων και των παραδόσεων, της γαστρονομίας και των φυσικών πόλων έλξης σε επιλεγμένους επαγγελματίες, ταξιδιωτικούς σπεσιαλίστες, δημοσιογράφους και ειδικούς διαμορφωτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, tour operators από ΗΠΑ, Αγγλία, Βραζιλία και Αυστραλία εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Επιπλέον δημοφιλείς bloggers αλλά και δημοσιογράφοι που συμβάλλονται με ΜΜΕ όπως το CNN travel, το National Geographic Ισπανίας και το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ελβετίας  προτίθενται να διερευνήσουν πιθανή επίσκεψη  στα νησιά, ο επικεφαλής  Βρετανικού εκδοτικού ομίλου περιοδικών lifestyle και μόδας εντυπωσιάστηκε από  την ποικιλομορφία των 5 προορισμών και ταξιδιωτικές τηλεοπτικές εκπομπές από Βραζιλία, Αγγλία και Μέση Ανατολή συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία με το ενδεχόμενο οργάνωσης γυρισμάτων σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες στο μέλλον.

Και πάμε στο .. αύριο. Ναι γιατί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... Τι αναφέρει η σχετική πρόσκληση;  Σας καλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 70 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ:87/Α/7-6-10) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  , σε τηλεδιάσκεψη , στις  18 Νοεμβρίου 2020  , ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα ημερήσιας διάταξης και σε όσα ήθελε δεχθεί εκτός αυτής, αφού τα κρίνει ως κατεπείγοντα :

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ :

  1. Ανάδειξη δικτύου περιήγησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,
  2. Παρουσίαση του Mobile App και Τουριστικού Ημερολογίου,
  3. Επικαιροποίηση φωτογραφικού υλικού και video για στοχευμένη προβολή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε εποχή covid

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News