Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Οι Δανοί μας κλείνουν το μάτι

«Το 2020 ήταν μία δύσκολη τουριστική χρονιά, με τους Έλληνες ταξιδιώτες να μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες δεν πάψαμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι προορισμοί μας να αποσπούν πρωτιές σε όλο τον κόσμο" με τα λόγια αυτά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κατσαράς, μας βάζει στο νόημα για το καλοκαίρι που έρχεται και κυρίως για τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την διαφήμιση του πλέον πολυνησιακού δήμου της Ελλάδας στο εξωτερικό...

Και έρχονται οι Σκανδιναβοί να επιβεβαιώσουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο. Πρόσφατα, το Vagabond, κορυφαίο περιοδικό της Σκανδιναβίας και ταυτόχρονα ένα από τα δημοφιλέστερα ταξιδιωτικά μέσα της Δανίας - δημιούργησε μία λίστα με νησιά και στα οποία οι δανοί μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους. Και στην πρώτη θέση δεν είναι η Μύκονος ή η Σαντορίνη αλλά η Νάξος,  Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.. 

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες πρωταγωνιστούν σε δημοφιλή κατάταξη με τα επικρατέστερα Ελληνικά νησιά για τους Δανούς ταξιδιώτες σύμφωνα με το Vagabond, https://vagabond.info/artikler/europa/gr%C3%A6kenland/gr%C3%A6kenland-byder-verden-velkommen/ το πλέον καθιερωμένο περιοδικό της Σκανδιναβίας και ένα από τους ισχυρότερους ταξιδιωτικούς τίτλους της Δανίας. Το επιτυχημένο αφιέρωμα εντάσσεται στις στοχευμένες ενέργειες προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας που είχε λάβει έγκαιρη ενημέρωση από τον Δήμο σχετικά με τους προορισμούς.

Στην πρώτη θέση στη λίστας βρίσκεται η Νάξος! Τα γραφικά χωριά,  οι εκκλησίες, το Ενετικό κάστρο, οι ξεχωριστές παραδόσεις και η συνύπαρξη διαφορετικών στοιχείων στη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική και το φυσικό κάλλος «δικαιολογούν» την πρωτιά για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Στην ίδια λίστα εμφανίζονται λίγο πιο κάτω τα Κουφονήσια με τη μοναδική γοητεία που ασκούν,  τις ιστορίες με τους πειρατές και την υπέροχη φύση τους.  

Σημειώνεται πως η ταξιδιωτική αγορά της Δανίας ανέκαθεν προτιμούσε Ελληνικούς προορισμούς ενώ η οικονομική ανθεκτικότητα της «υπόσχεται» ενδεχομένως μία ταχύτερη επάνοδο στην κανονικότητα στο μέλλον.  «Το 2020 ήταν μία δύσκολη τουριστική χρονιά, με τους Έλληνες ταξιδιώτες να μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες δεν πάψαμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι προορισμοί μας να αποσπούν πρωτιές σε όλο τον κόσμο. Η ποικιλομορφία στα ειδικά ενδιαφέροντα, η γαστρονομία και η εμπειρία του island hopping είναι συστατικά της διαρκούς προσπάθειας μας», δηλώνει με ικανοποίηση ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου & Μικρών  Κυκλάδων, κ. Βαγγέλης Κατσαράς που εν συνεχεία ευχαριστεί το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας για την εξαιρετική συνεργασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News