Νάξος: Το ... “Swag Se Swagat” ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις στην Ελλάδα;

Πάνω από 157 εκατομμύρια views (!!!)  έχει στο Youtube το βίντεο του “Swag Se Swagat” για την ταινία “Tiger Zinda Hai” του Bollywood και …συνεχίζει! Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκεκριμένο  video clip έχει σπάσει κάθε ρεκόρ (το πρώτο που έπιασε τα 100 εκατομμύρια views) ενώ και η ταινία σχεδόν με δέκα μέρες στο ενεργητικό της είναι στο Νο 2 του box office για την Ινδία….  Το τραγούδι περιλαμβάνεται στην ταινία και γυρίστηκε στη Νάξο τον προηγούμενο Οκτώβριο (έκανε άνοιγμα στις αγορές στις 22 Δεκεμβρίου), αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα κάνει άνοιγμα στη διεθνή αγορά και προσελκύει ξένες παραγωγές, αφού πλέον το περιβάλλον έχει αλλάξει.

Εκτός αυτού, όμως, το κλίμα αλλάζει και ο καινούριος νόμος που πέρασε τον Αύγουστο του 2017 και θέτει σε λειτουργία ήδη από τον Ιανουάριο Πρόγραμμα για την επιδότηση οπτικοακουστικών παραγωγών, για το οποίο, όπως μαθαίνουμε, έχουν ήδη εγκριθεί κονδύλια 75 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το 2018!

Και όλα αυτά, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια το Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ μπορούσαν να δώσουν με το ζόρι περίπου 4 εκ. το χρόνο στην αγορά για την δημιουργία έργων (την ώρα που το μέσο κόστος μίας ταινίας στο Χόλιγουντ είναι περίπου 55 εκ. δολάρια)!

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά και επιθετικά στο παιχνίδι που μέχρι πρότινος έκανε στη “γειτονιά” μας κυρίως η Τουρκία με τις τηλεοπτικές παραγωγές της να “εξάγονται” σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα φυσικά, που για κάποια χρόνια, εν μέσω κρίσης, τα ιδιωτικά κανάλια προέκριναν τα τούρκικα σίριαλ έναντι των ελληνικών που τα θεωρούσαν πολλή ακριβή επένδυση με άγνωστη απόδοση…).

Με τον καινούριο νόμο θα μπουν στην αγορά 75 εκατομμύρια, ενώ πρόσφερονται οικονομικά κίνητρα σε ξένους και Έλληνες παραγωγούς για κινηματογραφικά έργα και τηλεοπτικές παραγωγές, με επιδότηση 25% και μέχρι 5 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, πληροφορίες του thefaq αναφέρουν ότι σύντομα ετοιμάζεται να έρθει τροπολογία στη Βουλή για το 1,5% υπέρ του κινηματογράφου που δεν πλήρωσαν ποτέ τα κανάλια…