Νάξος - Β. Κατσαράς: " έμφαση στην αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών"

α νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, είχαν την ευκαιρία να προβληθούν μέσω του φόρουμ “Πανόραμα Ελληνικών Νησιών” που λαμβάνει χώρα μέσα στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Το Forum “Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών” πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 24 Φεβρουαρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , του ΕΟΤ και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών με διοργανωτή το ITN News, ενώ στόχος του είναι η ανάδειξη των νησιωτικών τουριστικών προορισμών.

Η Νάξος για όλα τα γούστα και τις εποχές

Στο συντονιστή του Forum και διευθυντή της Mact Media Group, δημοσιογράφο, κ. Καραχρήστο Γιώργο, μίλησε για τη Νάξο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Βαγγέλης Κατσαράς.

Ο κ. Κατσαράς αναφέρθηκε στην μακρά παράδοση της Νάξου στον πρωτογενή τομέα, με τα φημισμένα τοπικά της προϊόντα, όπως τις πατάτες, τα τυριά και τα κρέατα, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, στόχος είναι τουρισμός και πρωτογενής τομέας να λειτουργούν και να προωθούνται συνδυαστικά, αναφερόμενος και στην πρωτοβουλία για δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τους παραγωγούς του νησιού, όπου θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, ενώ αρχικά το νησί διατηρούσε μία σχεδόν δίμηνη σεζόν, πλέον την έχει διευρύνει από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι η επισκεψιμότητα να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, μέσα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, ο κ. Κατσαράς αναφέρθηκε στο πλούσιο δίκτυο μονοπατιών της Νάξου, αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται για δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής, σε συνεργασία με το “Διάζωμα” αυτή την περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος στοχεύει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προκειμένου να αναδειχθεί ο πλούσιος πολιτισμός, αλλά και οι ποικίλου ενδιαφέροντος οικισμοί της Νάξου. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το δίπτυχο “ήλιος – θάλασσα”, καθώς η Νάξος έχει να προσφέρει στον επισκέπτη περίπου 36 χιλιόμετρα παραλίες, για όλα τα γούστα.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε, πως στόχος όλων των εμπλεκομένων, άμεσα ή έμμεσα στον τουρισμό είναι η έμφαση στην αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όσον αφορά στην σεζόν του 2020, ο κ. Κατσαράς σημείωσε, ότι υπήρχε πολύ μεγάλη αισιοδοξία και κανείς δεν περίμενε το σοκ που επέφερε η πανδημία. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, ο Δήμος είχε συνεχή παρουσία στις ψηφιακές τουριστικές εκθέσεις, ενώ με ειδική καμπάνια, στοχεύτηκε ο εγχώριος τουρισμός, ο οποίος και τίμησε τη Νάξο, καθώς και οι τιμές ήταν προσιτές.

Για τη σεζόν που έρχεται, ο ίδιος επεσήμανε κλείνοντας, ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προώθησης, ενώ παρά την ασάφεια, ο Δήμος θα στοχεύσει σε tour operators και εγχώρια αγορά, ενώ θα πιέσει στην κατεύθυνση της έγκαιρης αποσαφήνισης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, της πορείας των εμβολιασμών κλπ, ώστε να λειτουργήσει με σχετική ομαλότητα το νησί.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα koinignomi.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News