Νότιο Αιγαίο: Οι Γερμανοί για το 2019 επιλέγουν Ρόδο και Κω

Μπορεί να είναι ακόμη Φεβρουάριος, αλλά όπως είναι γνωστό ...μυρίζει καλοκαίρι. Και η γερμανική πλατφόρμα κρατήσεων CHECK24 παρουσιάζει το κόστος διανυκτέρευσης των πακέτων διακοπών στους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Γερμανούς, συγκριτικά με την ίδια περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Στο top 10 περιλαμβάνονται τέσσερα (ή και πέντε) ελληνικά νησιά. Η Κρήτη μάλιστα έρχεται δεύτερη, με τη Ρόδο να ακολουθεί και την Κω να είναι στην έκτη θέση. Ακόμη, η Κέρκυρα και οι Παξοί βρίσκονται στην όγδοη θέση.Στην κορυφή βρίσκεται η Μαγιόρκα. Παράλληλα, σε όλα τα ελληνικά νησιά, που περιλαμβάνονται στις κορυφαίες επιλογές των Γερμανών, υπάρχει αύξηση στο κόστος των διακοπών, που ξεκινάει από 1,8% στην Κω και φθάνει στο 3,9% στην Κρήτη.

Για τα ελληνικά νησιά:

Η Κρήτη καταλαμβάνει μερίδιο στην Ευρώπη (14,7%), καταγράφοντας  αύξηση τιμών κατά 3,9%,στα 94,98 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η Ρόδος έχει μερίδιο 7,3% σημειώνοντας αύξηση κατά  2,4% , δηλαδή, 104,68 ευρώ στη διανυκτέρευση, η Κως έχει μερίδιο 5,9% παρουσιάζοντας αύξηση 1,8% στα 105, 09 ευρώ. Τέλος, η  Κέρκυρα και οι Παξοί έχουν μερίδιο 2,9 % σημειώνοντας αύξηση 3,1% στα 92,68 ευρώ τη διανυκτέρευση. 

Στην κορυφή όπως αναφέραμε είναι η Μαγιόρκα που συγκεντρώνει σχεδόν το 34% των επιλογών, ενώ ο πιο ακριβός προορισμός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την Ιμπιζα, όπου η διανυκτέρευση αγγίζει τα 115 ευρώ Αντιθετα, στην ουρά είναι η  Τενερίφη (επίσης ισπανική) με 90 ευρώ, παρουσιάζει όμως τη μεγαλύτερη αύξηση όσον αφορά την επισκεψιμότητα και τις προκρατήσεις, ήτοι 4,7%. Τη μικρότερη άνοδο στην δεκάδα έχει η Μαγιόρκα (!!!) που είναι στο - 3% Κορεσμός προφανώς 

Ακολουθεί ο πίνακας με τις κορυφαίες επιλογές των Γερμανών όπως τον διαβάζουμε στην ιστοσελίδα money-tourism.gr