Το Νότιο Αιγαίο πάει ...Λονδίνο

Στο Λονδίνο χτυπάει η καρδιά του τουρισμού, στις αρχές Νοεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η World Travel Market, που θεωρείται η κορυφαία έκθεση στον κόσμο για τους tour operators που κλείνουν και τα πακέτα για τη νέα χρονιά. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου και η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προβάλει τα μεγάλα γεγονότα που πρόκειται να λάβουν χώρα στα νησιά με στόχο να τα εντάξει στην ατζέντα των  σημαντικών τουριστικών εκθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται  και η συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στο περιθώριο της έκθεσης σχετικά με  την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι προς τιμήν της Ρόδου,  με θέμα «Ρόδος: Ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους αρχαϊκούς χρόνους». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα ροδιακών ανασκαφών της ελληνιστικής περιόδου τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα μουσεία της Ευρώπης.

Τη συνέντευξη τύπου, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δια της  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κας Μαριέτας Παπαβασιλείου, θα παραχωρήσουν εκπρόσωποι του μουσείου του Λούβρου, ενώ παράλληλα έχουν προσκληθεί και έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους δημοσιογράφοι από  διεθνή ΜΜΕ. Σημειώνεται ότι η παρουσία της ΠΝΑΙ στην World Travel Market θα γίνει μέσω του περιπτέρου του ΕΟΤ. Η Διεύθυνση Τουρισμού της  Περιφέρειας κάλεσε όλα τα νησιά να προβληθούν υπό την αιγίδα της και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τα εξής 12 νησιά: Από τις Κυκλάδες θα δώσουν το παρών: Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος, Αντίπαρος, Σέριφος, Άνδρος, Μήλος, Φολέγανδρος, Κέα, Νάξος. Και από τα Δωδεκάνησα Αστυπάλαια και Λειψοί…