Νότιο Αιγαίο: Περισσότερες από 500 διεθνείς πτήσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη

Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Με τους τουριστικούς προορισμούς του Ν.Αιγαίου να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών της Ελλάδας, ολοκληρώνεται ο μήνας Ιούλιος για τις αφίξεις στα πέντε Διεθνή Αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου.

Από την 1η Ιουλίου οπότε και έγινε το restart για τον Ελληνικό Τουρισμό ως τις 31 Ιουλίου, στα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Καρπάθου αφίχθησαν συνολικά 243.530 επιβάτες προερχόμενοι από ξένες χώρες.

Και όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος " Φέτος, στην πιο δύσκολη τουριστική περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας, κάθε άφιξη που πετυχαίνουμε είναι μια μεγάλη νίκη. Ξεκινήσαμε την 1η Ιουλίου χωρίς να έχουμε τίποτα σίγουρο ή δεδομένο. Και κάθε άφιξη, είναι νίκη της κοινωνίας ολόκληρης, που περιορίστηκε, προσπάθησε, δούλεψε και έφερε αποτελέσματα.
Χρωστάμε σε όσους μας επέλεξαν (Ναί, μας Επέλεξαν) για τις δικές τους διακοπές, το πιο ζεστό μας χαμόγελο, την καλύτερη φιλοξενία. Γιατί, αυτό είναι το DNA μας, η οικονομία μας, η ταυτότητα μας και γιατί οι επισκέπτες μας το αξίζουν περισσότερο απο κάθε άλλη φορά.
Οι μάχες κερδίζονται με αγώνα και αυτή η μεγάλη μάχη που σήμερα δίνουμε, έχει ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Θα πετύχουμε μόνο αν ανακαλύψουμε τον πιο υπεύθυνο εαυτό μας. Αυτόν που σέβεται, εκτιμά, αναγνωρίζει και συμμετέχει πειθαρχώντας στους νέους κανόνες που η πανδημία επέβαλε στην ζωή όλων μας. Τίποτα δεν είναι πια δεδομένο παγκοσμίως και κανένας κάτοικος στον πλανήτη δεν έχει ασφάλεια ή σιγουριά για την συνέχεια".

Στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι επισκέπτες που έρχονται με εσωτερικές πτήσεις μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Βενιζέλοςούτε και οι ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στους προορισμούς μέσω ακτοπλοΐας.

Συγκεκριμένα για το διάστημα από 1/7 ως 31/07, τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Fraport (για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου) και της Υ.Π.Α (για το αεροδρόμιο της Καρπάθου), είναι τα εξής:

Στη Ρόδο αφίχθησαν 112.912 επιβάτες μέσω 793 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κω αφίχθησαν 63.034 επιβάτες μέσω 466 Διεθνών πτήσεων.

Στην Σαντορίνη αφίχθησαν 32.258 επιβάτες μέσω 259 Διεθνών πτήσεων.

Στην Μύκονο αφίχθησαν 33.046 επιβάτες μέσω 270 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κάρπαθο αφίχθησαν 2.280 επιβάτες 29 Διεθνών πτήσεων.

Σύνολο 243.530 επιβάτες μέσω 1817 Διεθνών πτήσεων.

Αναφορικά με το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου (20-31/07), η σταθερά ανοδική αύξηση στους ρυθμούς των αφίξεων και για τους πέντε προορισμούς του Ν.Αιγαίου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των αλλοδαπών τουριστών οι οποίοι επιλέγουν Ελλάδα όχι μόνο για τον ήλιο και τις θάλασσες αλλά και για το αίσθημα ασφάλειας που έχει εμπεδωθεί ποικιλοτρόπως.

Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 20/07 – 31/07

Στη Ρόδο αφίχθησαν 56.571 επιβάτες μέσω 399 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κω αφίχθησαν 30.837 επιβάτες μέσω 228 Διεθνών πτήσεων.

Στην Σαντορίνη αφίχθησαν 16.299 επιβάτες μέσω 129 Διεθνών πτήσεων.

Στην Μύκονο αφίχθησαν 17.170 επιβάτες μέσω 135 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κάρπαθο αφίχθησαν 1.274 επιβάτες μέσω13 Διεθνών πτήσεων.

Σύνολο 122.151 επιβάτες μέσω 904 Διεθνών πτήσεων.

 

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News