Οι Αμερικανοί δείχνουν… Σαντορίνη

Η Αμερική αγαπάει την Ελλάδα και το δείχνει με κάθε τρόπο. Και μιλάμε σε επίπεδο τουρισμού ώστε να μην παρεξηγηθούμε. Η διαφορά του νομίσματος υπέρ του δολαρίου μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει φέρει όλο και περισσότερους Αμερικανούς στη ..γειτονιά μας και με τη Νάξο να είναι στα νησιά που έχουν κερδίσει… Η Σαντορίνη πάντως παραμένει το ισχυρό brand name της Ελλάδας στο χώρο του τουρισμού και αυτό αποδεικνύεται από τα δύο τελευταία δημοσιεύματα, τόσο της εφημερίδας USA Today όσο και του Conde Nast Traveller  που παρουσιάζουν μέρη της Ελλάδας στις προτάσεις τους…

Οικονομική

Εν αρχή η εφημερίδα USA Today που κάνει λόγο για τα εντυπωσιακά μέρη στο κόσμο όπου το δολάρια έχει μεγαλύτερη αξία. Και όπως καταλαβαίνεται κάνει επιλογή προορισμών με βάση την δύναμη του δολαρίου έναντι του Ευρώ. «Οι αμερικανοί τουρίστες που κατευθύνονται σε χώρες της ευρωζώνης μπορούν να βασιστούν στο γεγονός ότι εκεί το δολάριό τους φέτος είναι το ισχυρότερο από το 2003. Ένα δολάριο ΗΠΑ αντιστοιχεί σε 0,90 ευρώ αυτή τη στιγμή»

Και η Αθήνα με τη Σαντορίνη είναι για το 2016 δύο από τις πιο οικονομικές επιλογές διακοπών πόλης στην ευρωζώνη για τους αμερικανούς τουρίστες. Έτσι, σύμφωνα με τον δείκτη Backpacker για το 2016, οι πιο οικονομικές επιλογές διακοπών εντός ευρωζώνης είναι, εκτός από Αθήνα και Σαντορίνη, η Τενερίδη, η Λισαβόνα, η Βαλέτα, η Νάπολη και η Μαδρίτη. Η Βιέννη είχε τη μεγαλύτερη μείωση στο δείκτη των ξενοδοχείων της Hotels.com για τα 2015 (-26%), με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 123 δολάρια ανά διανυκτέρευση πέρυσι. Οι υπόλοιπες επιλογές για φθηνές διακοπές των Αμερικανών, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα, είναι ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ν. Αφρική, η Βραζιλία και η Ταϋλάνδη.

Ομορφιά

Και τη σκυτάλη παίρνει το πλέον διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό στο κόσμο, το Conde Nast Traveller που μιλάμε για τα πενήντα (50) πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης όπου συμπεριλαμβάνεται η παραλία Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και η Οία της Σαντορίνης. O,τι στερείται σε μέγεθος, η Ευρώπη το αναπληρώνει σε στυλ, αναφέρει το περιοδικό, εντάσσοντας στην λίστα των προορισμών από αλπικά τοπία μέχρι θαύματα της αρχιτεκτονικής και διάσημα πανεπιστήμια. Η παραλία του Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα βρίσκεται στο Νο 10 της σχετικής λίστας (στο Νο 1 είναι η Τοσκάνη της Ιταλίας) ενώ η Οία της Σαντορίνης είναι στο Νο 25. Στη σχετική λίστα βρίσκουμε το «Μπλε Τζαμί» της Κωνσταντινούπολης στο Νο 15, το Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσίας) στο Νο 21, το τούνελ της Αγάπης, στο Κλέβαν της Ουκρανίας (Νο 33) , την Γέφυρα του Καρόλου στη Πράγα (Νο 39) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Νο 48..