Οι Αμερικανοί ψηφίζουν Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για τις διακοπές τους

Στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Tour Operators των Ηνωμένων Πολιτειών (USTOA Annual Conference & Marketplace) που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 27 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2017 στη Φλόριντα, συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπούμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Από την ίδρυση της USTOA (United States Tour Operators Association) το 1972, το ετήσιο συνέδριο αποτελεί το μοναδικό ταξιδιωτικό γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες που συγκεντρώνει τους κορυφαίους τουριστικούς οργανισμούς της Βόρειας Αμερικής (μέλη της USTOA) και προορισμούς από όλο τον κόσμο. Το συνέδριο παρείχε τη δυνατότητα δικτύωσης με 700 επιλεγμένους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας και τη δημιουργία νέων επαφών για τη σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε αποκλειστική πρόσβαση στο USTOA Annual Conference & Marketplace. Η Αντιπεριφερειάρχης, Μαριέτα Παπαβασιλείου είχε B2B συναντήσεις με εκπροσώπους κορυφαίων tour operators, οι οποίοι εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.

«Το άνοιγμα των νέων τουριστικών αγορών αποτελεί βασική επιδίωξη της περιφερειακής μας αρχήςκαι εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του σκοπού ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Η τουριστική αγορά της Αμερικής αποτελεί πρόκληση για εμάς. Παρουσιάζει πολλές και σημαντικές δυνατότητες. Οι αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 40% το 2017 σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι προκρατήσεις για το έτος 2018 δείχνουν ανοδικές τάσεις και μιλάμε για διψήφιο αριθμό…

Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη συγκεκριμένη τουριστική αγορά και στο πλαίσιο της στρατηγικής μας, εξασφαλίσαμε πρόσβαση το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων των ΗΠΑ, το κορυφαίο τουριστικό γεγονός. Το ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίουείναι έντονο και οι προοπτικές για το άνοιγμα της Περιφέρειάς μας στην τουριστική αγορά της Αμερικής παρουσιάζει θετικές προοπτικές. Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε αυτό το θετικό κλίμα, προκειμένου να καρπωθούμε ένα σημαντικό μερίδιο από την τουριστική αγορά των ΗΠΑ», δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα newpost.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News