Οι Αυστριακοί προτείνουν Νάξο

Οι Αυστριακοί μπορεί να είναι αυστηροί κριτές της Ελλάδας όσον αφορά την πολιτική που ακολουθούμε και δη την οικονομική αλλά είναι οι πλέον φανατικοί θαυμαστές της Ελλάδας και λατρεύουν τα νησιά. Είναι η χώρα που μας δίνει τους περισσότερους επισκέπτες (κατά αναλογία) σε ετήσια βάση. Και η εφημερίδα Kurier, η κορυφαία στην Αυστρία έκανε πρόσφατα αναφορά στα δέκα (10) ομορφότερα νησιά της Ελλάδα πέρα από τους καθιερωμένους προορισμούς της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Κω… με την αρωγή της ιστοσελίδας tornosnews βλέπουμε τα δέκα κορυφαία νησιά και η Νάξος είναι ανάμεσά τους και δη στο Νο 2…

1 Κάρπαθος

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και είναι γνωστή και ως το νησί των παραδόσεων. Παραδοσιακές οικίες, μουσική και χοροί, έθιμα και πανηγύρια. 

2. Νάξος

Είναι το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων με μεγάλη ποικιλία τοπίου.  

3. Πάρος

Διάσημη για τα λευκά μάρμαρά της, η Πάρος διαθέτει μικρά χωριά με ολόλευκα σπίτι και στενά δρομάκια που μαγεύουν τους επισκέπτες. Εκτός από την παραδοσιακή ελληνική ατμόσφαιρα, το νησί διαθέτει αμμουδιές για όλα τα γούστα.  

4. Μήλος

Ένα νησί που προσφέρει ποικιλία εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους παραλιών, θερμοπηγές, βράχους σε όλες τις αποχρώσεις, αμμουδιές και ηφαιστειακά βραχώδη μέρη. Εδώ ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου.  

5. Σκιάθος

Το πευκόφυτο νησί των βόρειων Σποράδων με τους αμέτρητους όρμους και την πλούσια βλάστηση, που αναδεικνύει την άλλη Ελλάδα.  

6. Σαντορίνη

Χαρακτηρίζεται ως το διασημότερο νησί των Κυκλάδων, με ασυνήθιστο ανάγλυφο βράχων και παραλίες με κόκκινα και μαύρα βότσαλα. 

7. Ζάκυνθος

Χαρακτηρίζεται ως το γραφικό νησί της χελώνας που σε μεγάλο βαθμό οφείλει τη φήμη του στη περίφημη παραλία Ναυάγιο.  

8. Ίος

Λευκά σπίτια με μπλε οροφές, ένα αμφιθέατρο και χρυσές παραλίες που καταλήγουν σε καταγάλανα νερά.  

9. Λευκάδα 

Νησί του Ιονίου με όμορφες αμμουδιές και απότομους βράχους. Παραδοσιακός ελληνικός τρόπος ζωής στις πόλεις και τα χωριά του.    

10. Κεφαλονιά 

Το μεγαλύτερη νησί του Ιονίου δεν έχει διαβρωθεί από τον τουρισμό και ενδείκνυται για όσους αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Διαθέτει όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Προτείνεται η παραλία του Μύρτου η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News