Οι Κρητικοί …ξανάρχονται

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την επιστροφή των Κρητικών στο αγαπημένο τους νησί, τη Νάξο. Άλλωστε, οι σχέσεις των δύο νησιών (Κρήτης – Νάξου) είναι διαχρονικές και ήθη και έθιμα είναι πολύ κοντά στο χαρακτήρα των κατοίκων τους. Και μία συνήθεια που είχε διακοπεί για αρκετά χρόνια δείχνει ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου. Μιλάμε για την ετήσια εκδρομή από την Κρήτη προς τη Νάξο ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (18 – 20 Ιουνίου) που όπως πληροφορηθήκαμε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Naxos Tours είναι και πάλι προ των πυλών.

Η εκδρομή διοργανώνεται από τουριστικά γραφεία της Κρήτης και οι επισκέπτες θα μετακινηθούν στη Νάξο μέσω έκτακτης προσέγγισης ενός εκ των «Φαιστός Παλλάς» ή «Κνωσσός Παλλάς», μεγαθήρια των Μινωικών Γραμμών…

Με βάση το πρόγραμμα που έχουν φτιάξει από κοινού μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Κρήτης με το πρακτορείο Naxos Tours η αναχώρηση από το Ηράκλειο είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στις 21.30 με άφιξη στη Νάξο τα ξημερώματα του Σαββάτου (18/06) και ώρα 02.00 και αναχώρηση τα ξημερώματα της Τρίτης (21/6/2016) στις 01:00 το πρωί. Κάτι που σημαίνει ότι μιλάμε για τρεις διανυκτερεύσεις.
Τι θα δουν οι επισκέπτες; Το Σάββατο 18 Ιουνίου υπάρχει ξενάγηση με πούλμαν με βάση το πρόγραμμα «Η Νάξος του χθες και του σήμερα» όπου οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ενδοχώρα και δη το Γαλανάδο (Πύργος Μπελόνια), Δαμαλά (παραδοσιακό εργαστήριο κεραμοποιίας και Λιοτρίβι) Οροπέδιο Τραγαίας  (Παναγιά Πρωτόθρονη, αποστακτήριο Κίτρου, Οικογένειας Βαλληνδρά, Παναγιά Δροσιανή), Απείρανθος (επίσκεψη στα μουσεία και γεύμα) και επιστροφή μέσω Μελάνων (Φλεριό – Κούρος). Την Κυριακή υπάρχει προαιρετική εκδρομή είτε στη Πάρο είτε στις Μικρές Κυκλάδες (Ηρακλειά) και τη Δευτέρα υπάρχει επίσης ελεύθερη ημέρα για μπάνιο και περιήγηση στην Χώρα της Νάξου ενώ το βράδυ οι βαλίτσες έτοιμες για επιστροφή…

Να αναφέρουμε επίσης ότι οι επισκέπτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε επτά ξενοδοχεία εντός της πόλης Νάξου και στη τιμή περιλαμβάνονται τα εισιτήρια, οι διανυκτερεύσεις, οι μεταφορές από Λιμάνι προς ξενοδοχείο, ο συνοδός και οι υπόλοιπες παροχές σχετικά με την ασφάλειά τους που προβλέπονται με βάση τους κανονισμούς των ταξιδιών.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να τους φιλοξενήσουμε όπως πρέπει για να τους ξαναφέρουμε !!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News