Οι Βρετανοί έρχονται Κυκλάδες

Σαντορίνη, όμορφη θέα

Και οι Βρετανοί στο παιχνίδι των αφιερωμάτων όσον αφορά τις Κυκλάδες. Μπορεί να λατρεύουν Κέρκυρα, Ρόδο (Δωδεκάνησα) και Κρήτη αλλά όπως αποδεικνύεται δεν λένε όχι και στα νησιά των Κυκλάδων. Με ένα ταξιδιωτικό αφιέρωμα στα νησιά των Κυκλάδων με τίτλο «5 ways to kick back in the Cyclades» η Βρετανική εφημερίδα Independent κάνει γνωστό στους αναγνώστες της ότι επιπλέον πτήσεις για αυτά τα υπέροχα Ελληνικά νησιά έχουν μπει από τις πρώτες ημέρες του Μάη προκειμένου να διευκολύνονται οι επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις Κυκλάδες.  Ειδικότερα, η British Airways ξεκίνησε ήδη νέες πτήσεις από τις 3 και 4 Μαΐου  από το αεροδρόμιο του Χήθροου για Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ η Easy jet έχει δρομολόγιο από το Gatwick για την Σαντορίνη.

Η βρετανική εφημερίδα αφού αναφέρει ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων αποτελείται από 220 νησιά στο Αιγαίο πέλαγος, κάνει ιδιαίτερη μνεία σε κάποια (επέλεξε τη πεντάδα Σαντορίνη, Ίος, Φολέγανδρος, Μύκονος, Άνδρος) από αυτά τα νησιά που φαίνεται ότι προσελκύουν περισσότερο τους Βρετανούς τουρίστες. Η Μύκονος είναι ο ιδανικός προορισμός για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, και όχι μόνο, στην παραλία του Super Paradise, ενώ η Ίος διαθέτει όμορφα μπαράκια σε λοφίσκους λίγο έξω από την πόλη.

Η ηφαιστειογενής Σαντορίνη με την ρομαντική καλντέρα και  εκείνες τις μοναδικές παραλίες, που μπορεί να πλησιάσει κανείς μόνο με βάρκα, είναι ένας top προορισμός για διακοπές. Όσο για τα λευκά σπιτάκια του νησιού, η εφημερίδα τα παρομοιάζει με κύβους από ζάχαρη! Η Άνδρος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι καταπράσινο και εύφορο, αλλά και εύκολα προσβάσιμο τόσο από την Αθήνα μέσα σε δύο ώρες, όσο και από το αεροδρόμιο του Χήθροου με τακτικές πτήσεις. To δημοσίευμα θεωρεί το νησί της Άνδρου κατάλληλο μέρος για διακοπές για ενήλικες και παιδιά.

Όσο για την γραφική Φολέγανδρο διατηρεί μια «παρθένα» γοητεία που την καθιστά ιδανικό τόπο διακοπών για οικογένειες, αφού τα χαριτωμένα γαϊδουράκια περιμένουν μικρούς και μεγάλους για μια μοναδική ξενάγηση στις ομορφιές του νησιού! Επίσης παραθέτει ενδεικτικές τιμές ξενοδοχείων και προτείνει συγκεκριμένα ανά νησί με τιμές που ξεκινούν από 60 λίρες τη βραδιά έως 225 και προειδοποιεί τους υποψήφιους ταξιδιώτες πως τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο και παρακινεί τους Βρετανούς να προτιμήσουν να ταξιδέψουν αυτό το διάστημα, όχι μόνο για τις χαμηλότερες τιμές, αλλά επειδή τα Ελληνικά νησιά αυτούς τους μήνες είναι λιγότερο «θορυβώδη»!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News