Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΟλοι οι δρόμοι την Ανοιξη οδηγούν στην Σαντορίνη

Ολοι οι δρόμοι την Ανοιξη οδηγούν στην Σαντορίνη

|

Η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ξένων που θα επισκεφθούν τη χώρα μας τη φετινή Άνοιξη, ενώ από την άλλη, η  Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο βρίσκονται υψηλά στις επιλογές των Ελλήνων για τις ανοιξιάτικες αποδράσεις τους, σύμφωνα με έρευνα την Trivago

Η Αθήνα, η Σαντορίνη και τα καθιερωμένα στο ελληνικό καλοκαίρι νησιά είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους ξένους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας την Άνοιξη. Την τιμητική της για ακόμα μια φορά έχει το νησί της Σαντορίνης, μιας και πέντε από τους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς ξένων τουριστών βρίσκονται στο νησί της Σαντορίνης φέτος την άνοιξη. 

Από έρευνα της Trivago στις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και αφορούν ταξίδια το εαρινό τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος, προκύπτει ότι η Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή στα 109 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 4,1 ημέρες), τα Φηρά (μέση προτιμώμενη τιμή 158 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5 ημέρες) και η Οία (μέση προτιμώμενη τιμή 321 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5 ημέρες) είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της σεζόν για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Οι ξένοι πάνε … νησιά

Ακολουθούν η Μύκονος (μέση προτιμώμενη τιμή 160 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,1 ημέρες), το Ημεροβίγλι (μέση προτιμώμενη τιμή 268 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,2 ημέρες) και η Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 80 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες).

Στη Θεσσαλονίκη οι ξένοι τουρίστες θα μείνουν κατά μέσο όρο 4,2 βραδιές με μέση προτιμώμενη τιμή τα 97 ευρώ.  Στα Χανιά (μέσος όρος διαμονής 6,4 ημέρες), στο Φηροστεφάνι (μέσος όρος διαμονής 5,1 ημέρες) και στο Καμάρι (μέσος όρος διαμονής 6,1 ημέρες) οι  μέσες προτιμώμενες  τιμές είναι τα 77, 175 και 99 ευρώ αντίστοιχα.

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς εαρινούς μήνες οι Άγγλοι και οι Γερμανοί, ακολουθούμενοι από τους Γάλλους και τους Ιταλούς. 

Όσον αφορά τη μέση τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα μας, οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 143 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 4,1 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Γάλλους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 138 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 5,6 ημέρες).

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 134 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 6,6 ημέρες). Οι Γερμανοί θα απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 131 ευρώ ανά βραδιά και είναι αυτοί που θα μείνουν και τις περισσότερες μέρες στη χώρα μας (μέσος όρος διαμονής 7,5 ημέρες).

Αναλύοντας τους τύπους ταξιδιωτών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις εαρινές τους διακοπές στην Ελλάδα (Έλληνες και εισερχόμενος τουρισμός), παρατηρούμε ότι στην πλειοψηφία τους θα είναι ταξιδιώτες αναψυχής , οι οποία θα μείνουν κατά μέσο όρο 8,9 ημέρες και θα ξοδέψουν κατα μέσο όρο 126 ευρώ ανά βραδιά.

Οι Έλληνες επιλέγουν …σιγουριά 

Οι Έλληνες θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις τους την Άνοιξη, θα επισκεφθούν αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τις εαρινές στους διακοπές κατά μέσο όρο 86 ευρώ ανα βραδιά. Οι διακοπές τους θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 2,6 ημέρες.

Ψηλά στις προτιμήσεις τους είναι η Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή 91 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,5 ημέρες), η Θεσσαλονίκη (μέση προτιμώμενη τιμή 81 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,5 ημέρες) και το Ναύπλιο (μέση προτιμώμενη τιμή 83 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2 ημέρες).  Την τιμητική τους έχουν όμως και η Κέρκυρα (μέση προτιμώμενη τιμή 130 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,5 ημέρες), την οποία πολλοί θα επισκεφθούν λόγω των εορτών του Πάσχα, αλλά και τα Ιωάννινα (μέση προτιμώμενη τιμή 69 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 1,9 ημέρες).

Μέσα στους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς την παρουσία τους κάνουν τα Χανιά (μέση προτιμώμενη τιμή 90 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,4 ημέρες), το Λουτράκι (μέση προτιμώμενη τιμή 70 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,1 ημέρες) και η Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 57 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,5 ημέρες). Το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών φαίνεται να προσελκύουν τα Καλάβρυτα (μέση προτιμώμενη τιμή 76 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,2 ημέρες) και ο Βόλος (μέση προτιμώμενη τιμή 73 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,2 ημέρες).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες