Ούτε στην “PHILOXENIA 2016" πάει η Νάξος

Εντάξει το Λονδίνο μακριά. Που να πας τώρα… Το Παλαιό Φάληρο ήταν ειδική έκθεση αλλά στη Θεσσαλονίκη; Τι δικαιολογία έχουμε και δεν πάμε; Η δεν γουστάρουμε τελικά τις εκθέσεις ως δήμος… Όπως κι εάν έχει ξεκινάει μεθαύριο η 32η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2016” με διάρκεια έως την 20η Νοεμβρίου και στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ε η Περιφέρεια είναι εκεί… Και 22 νησιά από το χώρο της… Εκ των οποίων 14 νησιά από τις Κυκλάδες… Και όπως καταλάβατε η Νάξος και η Μικρές Κυκλάδες δεν δίνουν το παρών. Ο λόγος; Ε ξέρουν οι αρμόδιοι….

Παραθέτουμε το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το παράδειγμα της Μήλου που έχει αποφασίσει να κάνει μία διαφοροποίηση στο πρόγραμμα της έκθεσης…

«Στο κάλεσμα της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν και θα συμμετέχουν στο περίπτερό της συνολικά 22 νησιά. Τις Κυκλάδες θα εκπροσωπήσουν η Σύρος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Άνδρος, η Τήνος, η Ίος, η Κύθνος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Μήλος, η Αμοργός, η Ανάφη, η Φολέγανδρος και η Σέριφος, ενώ από τα Δωδεκάνησα θα συμμετέχουν η Ρόδος, η Σύμη, η Κως, η Πάτμος, η Λέρος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί και η Αστυπάλαια. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί B2B (business to business) συναντήσεις με επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού, ώστε τα νησιά που θα συμμετέχουν να έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν και να συνάψουν νέες συμφωνίες».

Η Μήλος

Εδώ παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Μήλου που αναφέρει ότι «Εκδήλωση με τίτλο «Your Next Destination! Παρουσίαση του τουριστικού Προϊόντος της Μήλου – ΜΗΛΟΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» θα διοργανώσει ο Δήμος Μήλου το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στις 6.30 μμ στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της HELEXPO (αίθουσα Α), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τουριστική έκθεση «Philoxenia 2016» στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες  του κυκλαδίτικου προορισμού με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα  του σύγχρονου ταξιδιώτη. Θα ακολουθήσει επίδειξη και γευσιγνωσία της τοπικής κουζίνας του νησιού και προσφορά γευστικών εδεσμάτων».

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη

Και τέλος έχουμε τις δηλώσεις της αρμόδιας αντιπεριφεριάρχη κας Μαριέτα Παπαβασιλείου που τονίζει ότι  «Στηρίζουμε, ως Περιφέρεια, τις ελληνικές τουριστικές εκθέσεις, όπως τη Philoxenia, που αποτελεί από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας εκπροσώπους του Τουρισμού από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Με την συμμετοχή σε εκθέσεις σαν και αυτή και με τις οργανωμένες προσπάθειες που καταβάλλουμε, εφαρμόζοντας το Τριετές Στρατηγικό Πλάνο για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη που σχεδιάσαμε με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, αποσκοπούμε στην ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα του κάθε νησιού ξεχωριστά και τη σύναψη συνεργασιών που θα καθιερώσουν το Νότιο Αιγαίο ως ένα πολυσχιδές, ποιοτικό, αυθεντικό τουριστικό προϊόν στη συνείδηση των εν δυνάμει επισκεπτών διεθνώς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News