Πάνω από 100 καταλύματα ανοικτά στη Σαντορίνη το φετινό χειμώνα

Με το σύνθημα «Σαντορίνη- νησί όλο το χρόνο» η Σαντορίνη επιχειρεί να επιμηκύνει τη σεζόν και να κατανείμει την τουριστική κίνηση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με 100 τουριστικές μονάδες να μένουν φέτος ανοικτές και το χειμώνα στο νησί.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, την οποία παρουσίασε ο δήμαρχος Ν. Ζώρζος, ξενοδόχοι και επαγγελματίες θα κρατήσουν φέτος ανοικτά καταλύματα αλλά και εμπορικά καταστήματα προκειμένου να προωθήσουν τον τουρισμό στο νησί και πέρα από τη θερινή σεζόν, με στόχο χρονιά με τη χρονιά, να αυξάνονται οι ανοικτές επιχειρήσεις στο νησί. Επιπλέον οι φορείς καταρτίζουν φάκελο ώστε η Σαντορίνη με τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, την Καλντέρα, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τον ιστορικό αμπελώνα να ενταχθεί στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco.

Σημειωτέον ότι η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ιδιαίτερα από το 2011 και μετά κατά τη θερινή σεζόν –φέτος τον Οκτώβριο η αύξηση υπολογίζεται στο 34% έναντι του περυσινού Οκτωβρίου- έχει επιβαρύνει υπέρμετρα το νησί, καθιστώντας περισσότερο από ποτέ αναγκαία την ορθολογική διαχείριση των υποδομών αλλά και την διαμόρφωση συγκεκριμένης στρατηγικής για τις επενδύσεις, οι οποίες αυτή την στιγμή υλοποιούνται χωρίς σχέδιο.

Αυτή την στιγμή το νησί της Σαντορίνης διαθέτει 60 χιλ. κλίνες και από το 2014 και μετά δέχεται 1,3 εκατ. αφίξεις που μεταφράζονται σε 5 εκατ. διανυκτερεύσεις. Λίγα χρόνια πρίν το 2012 πραγματοποιούνταν στο νησί 3,3 εκατ. διανυκτερεύσεις με 750 χιλ. αφίξεις, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές.

Πηγή: