Πάρος: Ο καλύτερος Ιούνιος των τελευταίων 30 ετών

Στη Πάρο έχουν ανοίξει ... σαμπάνιες. Και είναι μόνο Ιούλιος. Ο λόγος; Πρόσφατα το νησί αναδείχτηκε ως το καλύτερο για το 2018 με βάση την ψηφοφορία των αναγνωστών του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure, ο Ιούνιος είχε περισσότερους από 90.000 αφίξεις μέσω ακτοπλοϊας και αεροπορίας (λιμάνι και αεροδρόμιο) και βρίσκεται στο ζενίθ μιας πορείας τριάντα χρόνων. Λογικό είναι να έχουμε και την επίσημη τοποθέτηση του Δήμου Πάρου (φωτογραφία από την εφημερίδα "Καθημερινή") που με ανακοίνωσή του τονίζει "Με πάνω από 90.000 αφίξεις επισκεπτών τον Ιούνιο του 2018, η Πάρος διαγράφει την εντυπωσιακότερη ανοδική της χρονιά σε βάθος τριακονταετίας".

Και συνεχίζει: " Ειδικότερα, 77.594 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού κατά τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα του 2018, έναντι 72.589 τον ίδιο περυσινό μήνα, ενώ στο αεροδρόμιο καταγράφηκαν 12.588 αφίξεις, έναντι 9.897 του Ιουνίου 2017.

Η τουριστική χρονιά στο σύνολό της προοιωνίζεται η καλύτερη μέχρι σήμερα, μετά την εξίσου σημαντική περυσινή και αυτό, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο “αποτελεί τρανή απόδειξη ότι το νησί μας  ακολουθεί μια σταθερή ανοδική πορεία χάρη στον πολυδιάστατο χαρακτήρα του τουριστικού του προϊόντος, στον επαγγελματισμό των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζομένων στον Τουρισμό που κερδίζουν τους επισκέπτες μας, στους δραστήριους Συλλόγους που φροντίζουν ώστε κάθε μέρα να είναι γιορτή και, φυσικά, στη μεθοδική στρατηγική που ακολουθεί με συνέπεια και στοχοπροσήλωση ο Δήμος στη διεκδίκηση όλο και μεγαλύτερου μεριδίου της διεθνούς αγοράς”.

Και πρόσθεσε: “Η πρόσφατη κατάταξη της Πάρου ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών του έγκυρου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure και ως το ένατο στον κόσμο, πάνω από τα νησιά Γκαλαπάγκος και τη Χαβάη, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, αφού επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι οι προσπάθειές μας έχουν και αναγνώριση και αποτέλεσμα”.