Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΠαρθένες παραλίες στην Ελλάδα

Παρθένες παραλίες στην Ελλάδα

|

Το περιοδικό Natura παρουσιάζει τις εννέα παρθένες, ιδιαίτερες παραλίες στην Ελλάδα, δύο εκ των οποίων στις Κυκλάδες (Ιος, Σίκινος) 

Οσο περνούν τα χρόνια, οι παραλίες όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει τη φύση όπως πραγματικά είναι, χωρίς πολύβουα beach bars και άπειρες ξαπλώστρες είναι πολύ λίγα. Το περιοδικό Natura βρήκε τις 9 πιο παρθένες παραλίες στη χώρα μας για όλα τα γούστα, αμμώδεις, βοτσαλωτές, απόκρημνες, ερημικές, αλλά κυρίως όλες τους απαράμιλλου κάλλους.

Σαπουνόχωμα, Ιος (φωτογραφία κεντρική)

Ένας τεράστιος φοίνικας στο κέντρο της παραλίας δίνει το δικό του τόνο στην πανέμορφη αυτή αμμουδιά, ενώ τα βράχια που την περικλείουν δημιουργούν τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα που ο καθένας από εμάς αναζητά στις διακοπές του. Το μοναδικό που θυμίζει τον… πολιτισμό σε αυτήν την παραλία είναι ένα σπίτι στη δεξιά πλευρά του μικρού αυτού κόλπου. Για να φτάσει κανείς εδώ, ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω θαλάσσης, καθώς ο ιδιωτικός χωματόδρομος που «κατεβαίνει» στην παραλία είναι συνήθως κλειστός. Βέβαια, υπάρχει πάντα και η πεζοπορία που μπορεί να επιλέξει κανείς. Τέλος, μην παραξενευτείτε αν πετύχετε κάποια αγριόπαπια, καθώς υπάρχουν πολλές στην περιοχή.

Μεγάλη Μυλοκοπή, Λουτράκι

Μία από τις πιο όμορφες και κοντινές στην Αθήνα παραλίες βρίσκεται κοντά στην Περαχώρα Λουτρακίου και για να φτάσει κανείς σε αυτή απαιτείται είτε η χρήση οχήματος 4×4, είτε περπάτημα περίπου 30 λεπτών. Ο δρόμος που κατεβαίνει από τον επαρχιακό Αλεποχωρίου-Περαχώρας, είναι χωματόδρομος και από ένα σημείο και έπειτα γίνεται δύσβατος. Ωστόσο, παρ’ όλη την ταλαιπωρία, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει: Τα πεύκα φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα, ενώ ο πρώτος κλειστός κόλπος οριοθετείται από δύο τεράστιους βράχους, οι οποίοι τον χωρίζουν από τον δεύτερο μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό κόλπο. Αν είστε λάτρεις της ηρεμίας και της φύσης, εδώ θα… κολλήσετε! Για να φτάσετε, πρέπει να στρίψετε δεξιά σε χωματόδρομο 5 χλμ. πριν την Περαχώρα, σε ένα σημείο όπου υπάρχουν δύο τσιμεντένιες δεξαμενές. Αφού περάσετε μερικές εξοχικές κατοικίες, συνεχίζετε ευθεία και στη διασταύρωση που θα συναντήσετε ακολουθείτε την αριστερή πορεία. Για όσους επιλέξετε τη συγκεκριμένη παραλία, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα, διότι εδώ, θα είστε εσείς και η θάλασσα!

Γλυκά Νερά, Σφακιά

Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κρήτης είναι αυτή στα Γλυκά Νερά, που βρίσκεται ανάμεσα στο Λουτρό και τη Χώρα Σφακίων. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι εφικτή είτε από τη θάλασσα, είτε μέσω ενός στενού μονοπατιού. Θα χρειαστείτε περίπου 30 λεπτά περπάτημα, όμως η εικόνα της θα σας ανταμείψει με το παραπάνω. Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία, στη μία πλευρά της οποίας λειτουργεί μία πολύ όμορφη καντίνα, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, αφού είναι τοποθετημένη σε μία προβλήτα στο νερό. Τη δεξιά πλευρά της παραλίας συνήθως την επισκέπτονται γυμνιστές, ενώ ειδικά τα Σαββατοκύριακα, αρκετοί είναι αυτοί που διανυκτερεύουν σε σκηνές.

Πρασονήσι, Ρόδος

Μπορεί να απέχει 90 και πλέον χλμ. από την πόλη της Ρόδου, όμως μια επίσκεψη στο Πρασονήσι κρίνεται επιεικώς επιβεβλημένη. Αποτελείται από δύο κολπίσκους αντικριστούς, ιδανικούς για θαλάσσια σπορ και μπάνιο, και βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού. Η θέση των δύο παραλιών δίνει τη δυνατότητα στη μία να είναι πάντα ήρεμη, ενώ εδώ συνωστίζονται και οι windsurfers κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αφού οι αρκετά ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κατά τους συγκεκριμένους μήνες (μελτέμια) είναι ό,τι καλύτερο για τους λάτρεις του αθλήματος.

Διαλισκάρι, Σίκινος (φωτογραφία)

Πρόκειται για ένα μικρό αμμώδη κόλπο ανάμεσα στα βράχια, με μπόλικα αλμυρίκια, βόρεια της Αλοπρόνοιας. Στην παραλία αυτή μπορείτε να πάτε οδικώς από έναν αρκετά καλό χωματόδρομο. Να σημειώσουμε μόνο ότι αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε και επειδή δεν υπάρχει κανένα παραθαλάσσιο μαγαζί, φροντίστε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα από πιο πριν.

Αγιαννάκης, Μεσσηνία

Ουσιαστικά αποτελεί τμήμα μιας «ευρύτερης» παραλίας, που διαθέτει τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά και που εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Ειδικότερα, η παραλία του Αγιαννάκη, βρίσκεται 12 χλμ. βόρεια της Κυπαρισσίας και εκτός των άλλων, αποτελεί και παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta. Καλύπτεται από χοντρή άμμο και όταν είναι ήρεμη βγάζει λεπτό βότσαλο. Είναι τόσο μεγάλη σε έκταση δε, που είναι αδύνατον να μη βρείτε το δικό σας «προσωπικό» χώρο. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, υπάρχει άνετο parking, ενώ από εδώ ξεκινάει και το παράκτιο δάσος που καταλήγει στη γειτονική Ελαία και είναι ιδανικό για πρωινή ή απογευματινή βόλτα. Αν και το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται, μέσα στο δάσος που εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε αρκετούς κατασκηνωτές.

Ποταμός, Γαύδος

Ένας πανέμορφος μικρός κολπίσκος με χρυσοκόκκινη άμμο περιμένει τους λάτρεις των ερημικών, ανεπηρέαστων από τον άνθρωπο παραλιών. Φτάνει κανείς εδώ, είτε με βάρκα, είτε ακολουθώντας ένα μονοπάτι, το οποίο σε ορισμένα σημεία δεν είναι ευδιάκριτο. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Τσόπελα, Σάμος

Φύση και τίποτα άλλο! Πανέμορφη παραλία χωρίς κόσμο, βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, ενδιάμεσα από τα χωριά Παγώνδα και Σπαθαραίοι. Η παραλία είναι βοτσαλωτή και βρίσκεται εκεί που ενώνονται δύο λόφοι, καθώς δημιουργείται ένας μικρός κολπίσκος. Η βλάστηση είναι λιγοστή, οπότε πάρτε μαζί σας μία ομπρέλα για παν ενδεχόμενο.

Λιμνιώνας, Ζάκυνθος

Απίθανες εικόνες άγριας ομορφιάς περιμένουν τον επισκέπτη του Λιμνιώνα στη Ζάκυνθο. Όμως, μην περιμένετε αμμουδιά ή έστω βότσαλα, αφού εδώ θα απλώσετε τις πετσέτες σας πάνω στις τεράστιες πέτρες και από εκεί θα βουτήξετε στα δροσερά νερά του Ιονίου. Τα νερά έχουν χρώμα βαθύ μπλε, είναι πολύ καθαρά, ενώ το μέρος είναι ιδανικό και για όσους κάνουν καταδύσεις. Μην παραλείψετε να κολυμπήσετε μέχρι τις απέναντι σπηλιές. Απέχει 25χλμ από την πόλη της Ζακύνθου, περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Πηγή: iefimerida.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες