Πέντε πλοία εβδομαδιαίως δρομολογεί στην Κάλυμνο η Blue Star

Σημαντικό βήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Καλύμνου, είναι η απόφαση της Blue Star Ferries να προχωρήσει σε δρομολόγηση πέντε πλοίων εβδομαδιαίως  για το καλοκαίρι και τεσσάρων για το χειμώνα, αίροντας έτσι την πολύχρονη ακινησία, λόγω συγκοινωνιακής απομόνωσης του νησιού.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα επίμονων παρεμβάσεων του Δήμου Καλυμνίων και των Ενώσεων Καλυμνίων Ρόδου και Αττικής, στον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό και τη ναυτιλιακή εταιρεία.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των προαναφερομένων, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blue Star  κ. Μιχάλη Σακέλλη και τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Διονύσιο Θεοδωράτο, όπου, ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής και οι δύο Πρόεδροι, Μαρία Βάλλα και Δημήτρης Καλικάτζαρος, έθεσαν σοβαρά επιχειρήματα, για την κατάφωρη συγκοινωνιακή αδικία, που υφίσταται εδώ και χρόνια η Κάλυμνος, το τέταρτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό  νησί της Δωδεκανήσου.

Οι κ.κ. Σακέλλης και Θεοδωράτος – ευαισθητοποιημένοι νησιώτες  – έλαβαν την πρωτοβουλία, να προχωρήσουν  αρχικά σε ενοικίαση από την ΑΝΕΚ του Ε/Ο ΚΡΗΤΗ προκειμένου, με καθημερινά δρομολόγια, να καλυφθούν οι ανάγκες της προηγούμενης σαιζόν, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα λιμενικά έργα, για την ασφαλή προσέγγιση των μεγάλων πλοίων.

Επί πλέον, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο της εργολαβικής εταιρείας 3Κ, κ. Κρούσκο, δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση του έργου εκβάθυνσης και σταθεροποίησης του πυθμένα του λιμανιού, ώστε στο εξής, μεγάλα πλοία, να προσεγγίζουν με ασφάλεια.

Με προσπάθεια και συνεργασία, του Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή με την εργοληπτική εταιρεία, αλλά και την επιμονή και καθοριστική διαμεσολάβηση των προέδρων των Ενώσεων, Μαρίας Βάλλα και Δημήτρη Καλικάτζαρου, προς κάθε αρμόδιο εμπλεκόμενο, τυγχάνουν  αποδοχής οι προτάσεις της Blue Star Ferries από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Γραμμών Νεκτάριο Σαντορινιό, για αύξηση δρομολογίων, από τρία εβδομαδιαίως, σε πέντε κατά τη θερινή περίοδο και σε τέσσερα τη χειμερινή.

Ως Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, οφείλουμε να δηλώσουμε, ότι: «εκτιμούμε την προθυμία, με την οποία αντιμετώπισε από την αρχή το θέμα η Blue Star Ferries,  που, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, εξυπηρετεί τα Δωδεκάνησα.

Επίσης, διαπιστώνουμε την τεράστια δύναμη παρεμβατικότητας και αποτελεσματικότητας των παροικιακών σωματείων, ως ένδειξη εθελοντισμού και αληθινής αγάπης στον τόπο τους. Προκύπτει δε η απορία, για το πώς ο κάθε σύλλογος μπορεί να κινήσει διαδικασίες και να καταφέρει αρκετά υπέρ της ανάπτυξης του τόπου, ενώ αντίθετα, πολιτικές και πολιτικοί δεκαετιών, δεν απέδωσαν.

Μήπως η εκφραζόμενη προσπάθεια και αγάπη για τα νησιά μας από τον κάθε παράγοντα, μένουν τελικά στα λόγια; Μήπως θα πρέπει επί τέλους, όποιος δηλώνει τοπικός φορέας και πολιτικός να προχωρά και σε ουσιαστικές πράξεις;»…

Πηγή: