ΠΝΑΙ: Εκεί που θα μας ταξιδέψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2019

Εκει που έχουμε ταξιδέψει εμείς... Παράφραση γνωστού ποδοσφαιρικού συνθήματος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι ενώ ετοιμάζεται για την επόμενη (2019) χρονιά. Και στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων δράσεων τουριστικής προβολής και προώθησης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να πάρει μέρος σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα το 2019. Με στόχο πάντα την ενίσχυση της θέσης του Νοτίου Αιγαίου στην τουριστική βιομηχανία, την καθιέρωση ενός διακριτού, ελκυστικού, αυθεντικού τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, η Περιφέρεια Νοτίου συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα τουριστικά «ραντεβού» με όρους πρωταθλητισμού.

Στα περίπτερα της ΠΝΑι φιλοξενούνται δωρεάν οι νησιωτικοί δήμοι. Καλούνται παράλληλα οι επιχειρηματίες του τουρισμού να πλαισιώσουν τα περίπτερα και να κάνουν εκεί τις επαγγελματικές τους επαφές, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, αθλητισμού & πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει με μοντέρνας αισθητικής περίπτερα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησιωτικό στοιχείο, να αφήνει δυνατό το στίγμα της στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες παίρνει μέρος.

Η τουριστική προώθηση δεν έχει εποχικό χαρακτήρα. Εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα 365 μέρες το χρόνο για να προβάλουμε τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά, εφαρμόζοντας ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχεδιασμό. Οι τουριστικές εκθέσεις που συγκεντρώνουν τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, αποτελούν τους πλέον κατάλληλους χώρους για δικτύωση και προβολή. Σε αυτή μας την προσπάθεια να αναδείξουμε τον πολύπλευρο χαρακτήρα του τουριστικού μας προϊόντος και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο, θα χαρούμε να έχουμε δίπλα μας τους επιχειρηματίες του τουρισμού απ’ όλα μας τα νησιά. Οι επιχειρήσεις διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν και μέσα από την κοινή προσπάθεια, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

*Ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις και σε roadshows/workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά το έτος 2019, έχει ως ακολούθως:

Δελτίο Ενημέρωσης