Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ: Επικοινωνιακή πολιτική με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία

ΠΝΑΙ: Επικοινωνιακή πολιτική με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία

|

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής μελέτης για την προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος, με τη Δημοτική Αρχή Ρόδου και τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς Ρόδου και Δωδεκανήσου – Τι δήλωσαν ο κος Φώτης και ο κος Χατζημάρκος

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο μετά από πρόσκληση που απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στη Δημοτική Αρχή της Ρόδου καθώς και στους παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς Ρόδου και Δωδεκανήσου. Διπλό αντικείμενο της σύσκεψης είναι αφενός η παρουσίαση της επιστημονικής μελέτης, η οποία έχει εκπονηθεί από τεχνοκρατική ομάδα εξωτερικών συνεργατών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αφορά στους άξονες προώθησης και επικοινωνίας της καμπάνιας τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την περίοδο Ιούλιο-Οκτώβριο 2020 και, αφετέρου, η μετά την παρουσίαση, διατύπωση των συμπερασμάτων εκ μέρους των ίδιων των φορέων.

Σε μία διεθνή τουριστική αγορά υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η παγκόσμια υγειονομική κρίση και σε μία χωρίς ιστορικό προηγούμενο τουριστική περίοδο εν μέσω πανδημίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που τα τελευταία τέσσερα έτη (2016-2019) παρουσιάζει αλλεπάλληλα ρεκόρ στην τουριστική κίνηση των νησιών της, επέλεξε τη συμβολή ειδικών τεχνοκρατών για την επιστημονική επεξεργασία των νέων δεδομένων και την εμπεριστατωμένη ανάλυσή τους. Μετά από 60 ημέρες, από τις 22 Απριλίου που ανακοινώθηκε η συνεργασία της Περιφέρειας με κορυφαίες εταιρίες παροχής συμβουλών σε θέματα τουρισμού και ψηφιακού μάρκετινγκ, ολοκληρώθηκε η μελέτη-επιστημονικό υπόβαθρο για την τουριστική καμπάνια που θα ακολουθήσει, το προϊόν της οποίας παρουσιάστηκε από τον διευθυντή της Novus Mind Γιάννη Φώτη.

Η μελέτη περιλαμβάνει την αποτύπωση των παραμέτρων της τρέχουσας περιόδου μέσω του παρατηρητηρίου των αγορών-στόχων, όπως έχουν καταγραφεί από την Horwath HTL, τον διεθνή οργανισμό τουριστικού μάρκετινγκ, καθώς και το σχεδιασμό των βασικών αξόνων προώθησης και επικοινωνίας αλλά και το μείγμα των κατάλληλων διαδικτυακών Μέσων, από την πλευρά της Novus Mind, στα οποία θα υλοποιηθεί η καμπάνια τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την περίοδο Ιούλιος – Οκτώβριος 2020.

«Υιοθετήσαμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει τεχνολογικά και από πλευράς επιστημοσύνης, κατ’ εντολή της Περιφερειακής Αρχής, που μας έκανε σε όλους τους τόνους σαφές ότι κάθε ευρώ πρέπει να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση και αποτελεσματικότητα, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος των πόρων έχει ήδη διατεθεί στην Υγεία» επισήμανε στην αρχή της παρουσίασής του ο Γιάννης Φώτης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπός της εργασίας που εκπονήθηκε είναι μέσω της χρήσης των πιο σύγχρονων εργαλείων που παρέχει η τεχνολογία και αλγόριθμων ανάλογα με την διαδικτυακή «συμπεριφορά» του χρήστη-δυνητικού επισκέπτη να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια η στόχευση των κοινών ενδιαφέροντος, ώστε να μεγιστοποιήσει τόσο την αποδοτικότητα των πόρων που επενδύει η Περιφέρεια όσο και την αποτελεσματικότητά της διαφημιστικής καμπάνιας που θα ακολουθήσει.

Κατά τη συζήτηση των συμπερασμάτων, η μελέτη έτυχε κοινής αποδοχής από όλους τους συμμετέχοντες. Μάλιστα, δεδομένης της πίεσης χρόνου αλλά και της απουσίας νομοθετικού-διοικητικού πλαισίου, συμφωνήθηκε από το σύνολο των παρόντων, προκειμένου για την αμεσότητα της υλοποίησης, να αξιοποιηθούν η ευελιξία και η τεχνογνωσία που προσφέρει η Marketing Greece, σε ένα σχήμα, όπου η τελευταία θα αποτελέσει τον φορέα υλοποίησης της στρατηγικής που εκπόνησε η ομάδα των εξωτερικών συνεργατών της Περιφέρειας και συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη φορείς του τουρισμού και εταίρους.

Παράλληλα, στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν και οι παράπλευρες δράσεις προώθησης που υλοποιεί η Περιφέρεια καθώς και ένα εκτενές σχέδιο τουριστικής προβολής, που προγραμματίζεται ήδη για το διάστημα Οκτώβριος 2020- Μάρτιος 2022.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος καλωσορίζοντας τη Δημοτική Αρχή και τους φορείς, δήλωσε: «Για την επανατοθέτηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο άνοιγμα του Τουρισμού διεθνώς προετοιμαζόμαστε δύο μήνες. Εξασφαλίσαμε εγκαίρως τη συνεργασία με την επιστημονική ομάδα που μπορεί να μας δώσει τα σύγχρονα μοντέλα λειτουργίας που ελαχιστοποιούν το περιθώριο αστοχίας, αφού πρωτίστως κατά το τρίμηνο που προηγήθηκε οδηγήσαμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των διαθέσιμων πόρων μας στην ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας μέσα από την εξασφάλιση κρίσιμου εξοπλισμού για τις δομές υγείας, όπως μοριακούς αναλυτές για τις εξετάσεις για κορωνοϊό, σύγχρονους αναπνευστήρες, κλωβούς αρνητικής πίεσης για ασφαλείς αεροδιαμομιδές από το ΕΚΑΒ, θαλάμους απομόνωσης ύποπτων περιστατικών για την ασφάλεια του προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών, υγειονομικό υλικό και μέτρα ατομικής προστασίας. Εξοπλισμό που σήμερα αποτελεί και ένα από τα ισχυρά επιχειρήματα των νησιών στον αγώνα τους για την προσέλκυση επισκεπτών. Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε με επιστημονικό τρόπο το πώς θα απευθυνθεί το Νότιο Αιγαίο στον κόσμο».

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, συμμετείχαν, από τον Δήμο Ρόδου, ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, από τους παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου Χρήστος Μιχαλάκης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αναστάσιο Χατζηλιαμή και την Ταμία Γιολάντα Κάππα, ο Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ Αλέξανδρος Κολιάδης. Τέλος, εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων παρών ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, ενώ από πλευράς της Περιφέρειας συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης.

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ τις τελευταίες είδησεις από την σελίδα naxospress.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες