ΠΝΑΙ: Κάνει άνοιγμα στους γάμους με ομαδικές τελετές

Στο άνοιγμα των νέων αγορών προσανατολίζεται σταθερά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τον Απρίλιο 2018 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προχωρήσει στην διοργάνωση ενός event ομαδικού γάμου για την προώθηση των νησιών της Περιφέρειας και ειδικά της Ρόδου ως γαμήλιο προορισμό ζευγαριών στην κινεζική Περιφέρεια Yunnan. Θα επισκεφθούν την Ρόδο και τα γύρω νησιά, ζευγάρια, επιχειρηματίες διοργάνωσης γάμων και επίσημοι εκπρόσωποι της τοπικής Κυβέρνησης της Περιφέρειας Yunnan και της πρωτεύουσας Kunming μαζί με δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την οργανισμό επιχειρηματιών γάμων της Περιφέρειας Yunnan θα διοργανώσει Β2Β συναντήσεις επιχειρηματιών. Το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει μια σημαντική και εστιασμένη δράση της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού από την Κίνα και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο Περιφερειών.

H Περιφέρεια Yunnan είναι επαρχία της Κίνας, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και έχει έκταση περίπου 395.000 τετρ. χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 46 εκατ. κατοίκους. Πρωτεύουσα της επαρχίας είναι το Kunming και η επαρχία συνορεύει με τις κινεζικές επαρχίες Guangxi, Guizhou, Sichuan, το Θιβέτ και με τις χώρες Βιετνάμ, Λάος και Μιανμάρ.

Η προοπτική της Ρόδου να αποτελέσει ένα δημοφιλή προορισμό για την τέλεση γάμων ζευγαριών από την Κίνα, «ξεκλείδωσε» μετά από την συμμετοχή και παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Γάμου Yunnan τον Σεπτέμβριο 2017 στην πόλη Kunming. Ανοίγει παράλληλα μία νέα προοπτική για τη Ρόδο να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός στην Κίνα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σχεδιάζεται να προβληθούν κυρίως τα αξιοθέατα της Ρόδου και άλλων νησιών, οι τοπικές δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν τα ζευγάρια και τα ήθη και έθιμα της Περιοχής.

Τα νέα ζευγάρια, εκτός από την Τελετή Γάμου θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες με έντονα ελληνικά χαρακτηριστικά.

«Η κινεζική τουριστική αγορά εμφανίζει μία ιδιαίτερη δυναμική την οποία δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Από τις αρχές Οκτωβρίου η εταιρεία China Air πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Πεκίνο στην Αθήνα, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ένα μερίδιο από τον γαμήλιο τουρισμό της Κίνας. Η άψογη παρουσίαση της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου γενικότερα στο συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Γάμου Yunnan στην πόλη Kunming μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο. Το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς αποτελεί μία ευχάριστη πρόκληση για εμάς», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ο χώρος όπου θα γίνει το event. Στο εκκλησάκι του Αποστόλου Παύλου στη Λίνδο εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων ύστερα από το σάλο που δημιουργήθηκε με το ζευγάρι Βρετανών που φωτογραφήθηκαν σε άσεμνη πόζα…

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνέχιση των πολιτικών γάμων στη Λίνδο, η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε ότι σε περίπτωση που τελικά δεν αρθεί η απαγόρευση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να στηρίξει κάθε εναλλακτική λύση, όπως π.χ. την κατασκευή προβλήτα στον κόλπο του Αποστόλου Παύλου, όπως προτάθηκε στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε λίγο καιρό πριν στη Λίνδο