ΠΝΑΙ: Κατάληψη στο Λονδίνο από τα νησιά μας ενόψει WTM

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στη φιλοσοφία και την αισθητική των νησιών μας και με τη συμμετοχή δήμων, φορέων και επιχειρήσεων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παίρνει μέρος και φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο (World Travel Market ) το διάστημα από τις  4 έως τις 6 Νοεμβρίου.

Το περίπτερο καταλαμβάνει ένα χώρο έκτασης 322 τ.μ. όπως και πέρυσι, και θα φιλοξενήσει 22 συμμετέχοντες-νησιά, ενώ το “παρών” θα δώσει αντιπροσωπεία από την περιφέρεια την οποία θα αποτελούν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο εντεταλμένος τουριστικής ανάπτυξης Δωδεκανήσου Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο εντεταλμένος τουριστικής ανάπτυξης Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσων Δημήτρης Πασχαλίδης.

Η WTM συγκαταλέγεται μαζί με την ΙΤΒ στις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού προσελκύοντας παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (θα λάβει χώρα στον Εκθεσιακό κέντρο «ExCeL – London1 Western Gateway, Royal Victoria Dock London Docklands»), πέρα από τις νέες τεχνολογίες, τις ηλεκτρονικές οθόνες όπου θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό για τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, θα βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση τα τοπικά γεωργικά προϊόντα προσφέροντας στον επισκέπτη ένα απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις του Νοτίου Αιγαίου. Με τη συστηματική ανάδειξη κάθε ιδιαίτερης πτυχής του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο προορισμός Νότιο Αιγαίο.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει και πάλι την προβολή των νησιών στην ηλεκτρονική οθόνη σε σχήμα πυραμίδας που υπάρχει στην κεντρική είσοδο του εκθεσιακού κέντρου ExCeL London, όπου φιλοξενείται η WTM, ενώ εικόνες από τα νησιά μας θα προβάλλονται και σε άλλες μικρότερες οθόνες στην ανατολική είσοδο της έκθεσης. Το Νότιο Αιγαίο θα κερδίσει έτσι τις πρώτες εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης, παροτρύνοντάς τους να επισκεφθούν το περίπτερο και να ανακαλύψουν τους μαγευτικούς προορισμούς του. Στη διοργάνωση συμμετέχουν και πολλές χώρες καθώς η WTM είναι διεθνής και συγκεντρώνει όλους τους δημοφιλείς προορισμούς, οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο από την αγορά τουρισμού.

Η έκθεση World Travel Market London αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία, για να συναντήσει κάποιος επαγγελματίες του κλάδου και να διεξάγει επιχειρηματικές συμφωνίες.
Στη διεθνή έκθεση WTM του Λονδίνου μετέχουν φέτος 200 χώρες και περιοχές. Για περισσότερες από τρεις μέρες η ταξιδιωτική βιομηχανία συναντά περίπου 5.000 εκθέτες προορισμούς, εταιρείες τεχνολογίας και ιδιωτικού τομέα για να βρουν και να δικτυωθούν με 51.000 ταξιδιωτικούς επαγγελματίες, βασικούς αγοραστές της βιομηχανίας, δημοσιογράφους, ψηφιακούς επηρεαστές και γενικότερα τουριστικούς παράγοντες.