Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ: Με τον αέρα του …πρωταθλητή για μία ακόμη χρονιά στην World...

ΠΝΑΙ: Με τον αέρα του …πρωταθλητή για μία ακόμη χρονιά στην World Travel Market

|

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από σήμερα δίνει δυναμικό παρών στην WTM του Λονδίνου με 23 νησιά (ανάμεσά τους και η Νάξος) τα οποία αναδεικνύονται πρωταγωνιστές  στον διεθνή ανταγωνισμό – Μ. Παπαβασιλείου (αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού): «Συνεχίζουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό με σταθερά βήματα , προσήλωση στον στόχο , αγάπη για τον τόπο μας, με επαγγελματισμό και σεβασμό στον επισκέπτη».

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στη φιλοσοφία και την αισθητική των νησιών της,  Κυκλάδες και Δωδεκάνησα,  τους ιδιαιτέρως δημοφιλείς διεθνείς τουριστικούς προορισμούς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποδέχεται σήμερα στο Λονδίνο τους εκπροσώπους της διεθνούς τουριστικής σκηνής, στη μεγάλη τουριστική έκθεση World Travel Market, η οποία από σήμερα και μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος.
Για ακόμη χρονιά, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου πρωταγωνιστούν στη σημαντικότερη ετήσια συνάντηση που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή ολόκληρης της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. 
Με τον αέρα της Περιφέρειας – πρωταθλήτριας στις τουριστικές επιδόσεις, που  διαμορφώνει τις τουριστικές εξελίξεις στη χώρα, το Νότιο Αιγαίου με  23 συμμετοχές νησιών της, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στον διεθνή ανταγωνισμό, σε μια έκθεση που φιλοξενεί  περισσότερες από 180 χώρες και 5.000 εκθέτες. 
Στο περίπτερο της Περιφέρειας, η αισθητική του οποίου, από πέρυσι έχει αλλάξει ριζικά, για να ανταποκρίνεται και να αποδίδει το πραγματικό περιεχόμενο της εμπειρίας «Νότιο Αιγαίο», κάνοντας απολύτως διακριτή και αναγνωρίσιμη την παρουσία του στον εκθεσιακό  χώρο, συμμετέχουν τα νησιά Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Τήνος, Αστυπάλαια, Πάρος, Φολέγανδρος, Άνδρος, Κύθνος, Κάλυμνος, Λέρος, Κάρπαθος, Κάσος, τους Λειψοί, Ίος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Αντίπαρος, Μήλος, Αμοργός, και Κάλυμνος.  
Συνθέτοντας σε ενιαίο σύνολο τις μοναδικότητες και τις ιδιαιτερότητες καθενός από τα 23 νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εντυπωσιάζει και αποδεικνύει πως δικαιολογημένα βρίσκεται στην πρώτη προτίμηση των ταξιδιωτών διεθνώς. 
Με έμφαση στην τοπική παραγωγή και γαστρονομία των νησιών, στο περίπτερο της Περιφέρειας, οι επισκέπτες έχουν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γεύσεις του Νοτίου Αιγαίου  και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, που μετατρέπουν την επίσκεψη στο περίπτερο, σε εμπειρία γεύσης, δεδομένου ότι  η περιφερειακή αρχή έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο τουριστικής ανάπτυξης  των νησιών της, την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού εμπειρίας αφουγκραζόμενη τις νέες τουριστικές τάσεις, διεθνώς, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος και όπου το Νότιο Αιγαίο, μπορεί να παίξει ρόλο καθοριστικό.
Στην έκθεση WTM του Λονδίνου βρίσκονται οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου – Βακιάνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών, Γιάννης Μαργαρίτης.    
Σήμερα, πρώτη μέρα της έκθεσης, η κα Παπαβασιλείου δήλωσε: «Η δυναμική των νησιών μας αποτυπώνεται και φέτος, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, στην εικόνα του περιπτέρου μας. Όλοι οι άνθρωποι των νησιών μας, οι εκπρόσωποι του τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου, σήμερα εδώ από το Λονδίνο, στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα σεζόν,  που απορρέει από τις εξαιρετικές επιδόσεις μας την χρονιά που πέρασε. Συνεχίζουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό με σταθερά βήματα , προσήλωση στον στόχο , αγάπη για τον τόπο μας, με επαγγελματισμό και σεβασμό στον επισκέπτη. Αναβαθμίζουμε συνεχώς το τουριστικό μας προϊόν και το εμπλουτίζουμε,  επενδύοντας στον τουρισμό εμπειρίας,. Στην  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού». 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν